Petrol fiyatları sert düştü

Petrol fiyatları sert düştü

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 4,9 ve Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 7,1 değer kaybetti.

Çin ile ilgili büyüme endişelerinin, dün açıklanan imalat verisiyle yeniden gündeme gelmesinin ardından Brent petrolün varil fiyatı yüzde 4,9 ve Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da yüzde 7,1 değer kaybetti.

Çin'de resmi imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) dün son 3 yılın en düşük seviyesine gerilerken, söz konusu veri ABD'de de beklentileri karşılamadı. Verilerin ardından küresel ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginliklerin artmasıyla son dönemde yükseliş trendinde bulunan Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 4,91 azalarak günü 34,09 dolardan tamamladı.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, bugün de güne 34 dolar sınırında başladıktan sonra en düşük 33,43 doları görürken, şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 1,2 değer kaybıyla 33,70 dolardan işlem görüyor.

Analistler, petrol arzında kesintiye gidilmesi hakkında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri ile OPEC dışı ülkelerin toplanacağına yönelik karışık haberlerin geldiğini belirterek, düşük küresel talep endişelerinin de sürdüğünü kaydediyor

WTI'nın varil fiyatı ise ABD'de beklentilerin altında kalan verilerin ardından dün günü yüzde 7,1'lik sert düşüşle 31,35 dolardan kapattı. WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,77 azalışla 31,12 dolardan alıcı buluyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.