Oyuncak ördeklerde büyük tehlike

Oyuncak ördeklerde büyük tehlike

CAN-EM firması tarafından üretilen "Sevimli Ördekler" oyuncaklarının bir bölümü için "geri çağırma" anonsu yapıldı.

Firma üretilen oyuncağın uygun olmadığı gerekçesiyle piyasadan toplatılmasını veya satın alan kişilerin geri göndermesini istedi.

Çocukların boş zamanlarında oynaması için satın alınan oyuncaklar zararlı olabiliyor. Bazı oyuncakların sağlıksız maddelerden yapılması veya oyuncakların küçük parçalar içermesi çocukların sağlığını hatta can güvenliğini tehlikeye atıyor. Çocuklar adına böyle olumsuz bir durumun yaşanmaması için İstanbul'da oyuncak üreten CAN-EM firması ürettikleri ve sonradan zararlı olduğunu anladıkları bir oyuncakla ilgili açıklama yaptı. Firma yaptıkları analizlerde “güvensiz" çıkan bir oyuncağı için geri çağırma duyurusu yaptı.
İşte firmadan yapılan o açıklama:

“Tüm oyuncak satıcı ve kullanıcılarının dikkatine. Bu bir geri çağırma anonsudur. Firmamız tarafından ithal edilmiş olan ürün no TR-54-256-258 barkod no 86800884553457 Sevimli Ördekler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından piyasa denetimi ve gözetimi sonucu alınan numune üzerinde yapılan analizde EN71-1 Oyuncak güvenliği bölüm I:Mekanik ve fiziksel özellikler standartının 4.20.(Akustik) ve 5.1(Genel Kurallar-Küçük parça) maddelerine uygun olmadığı tespit edildiğinden mezkur yönetmeliğin temel gereklikler kısmına göre güvensiz ürün niteliğinde olup piyasadan toplatılmasına karar verilmiştir.

Elinde bu üründen bulunan vatandaşlarımız ve satıcılarımız ürün üzerinde bulunan firma bilgilerine veya adrese geri yollamaları önemle rica olunur."

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.