Oy verme işlemi kaçta başlayacak? Seçim kaçta bitecek?

Oy verme işlemi kaçta başlayacak? Seçim kaçta bitecek?

31 Mart 2019 yerel seçimleri yarın yapılacak. 57 milyon seçmen oy verme işlemi için sandıklara koşacak. Vatandaşlar seçim saat kaçta başlayacak? sorusuna yanıt aramaya başladı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için sadece saatler kaldı. Bu yıl 1 300 bini yeni olmak üzere 57 milyon seçmen oy kullanacak. Bu nedenle vatandaşların aklında 'seçim saat kaçta başlayacak' sorusu var. Seçmenler gün boyunca tercih ettikleri adaylara oy vermek için sandıklarına gidecekler. Akşam saatlerinde oy verme işlemi bitecek. Peki Seçim saat kaçta bitecek? İşte oy verme saatleri...

Türkiye kritik bir seçim süreci daha yaşayacak. Seçmenler 81 ilin her yerinde muhtar, ilçe belediye başkanı, ilçe belediye meclisi, il meclisi ve il belediye başkan adayları için oy verecekler. Bu kritik seçim işlemi oy verme işlemi saat kaçta başlayacak?

31 MART 2019 YEREL SEÇİM OY VERME SAATLERİ

57 milyon seçmen yarın okullarda kurulan sandıklarda oy verecek. Bu yılda akşam saatlerinden sonra sandıklar açıklanacak ve ardından sonuçlar izin verildiğinde ilan edilecek.

Türkiye'de oy verme işlemi 32 il için farklı, kalan 49 il için farklı saatte başlayacak. Buna göre;

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis: 07.00'da başlayan oy verme işlemi 16.00'da sona erecek.

Kalan tüm illerimizde oy verme işlemi saat 08.00'da başlayıp 17.00'da sona erecek.

Sonuçlar YSK'nın seçim yasaklarını kaldırmasının ardından sisteme düşmeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.