Oy kullanma yerleri açıklandı mı? YSK Seçmen Sorgulama 2018

Oy kullanma yerleri açıklandı mı? YSK Seçmen Sorgulama 2018

Türkiye, geçtiğimiz haftalarda alınan sürpriz bir kararla erken seçime gidiyor. 24 Haziran 2018'de yapılacak seçimler öncesi seçmenleri 'YSK Seçmen Sorgulama İşlemleri' merakı sardı. Oy kullanma yerleri açıklandı mı? Seçmen Sorgulama nasıl yapılır?

2018 YSK Seçmen Sorgulama, seçimlere 1 buçuk ay kadar bir süre kala tüm seçmenlerin merakını celp ediyor. 24 Haziran 2018 seçimlerine 50 milyondan fazla seçmen katılacak. Bu kritik seçim öncesi 24 Haziran seçimler oy kullanma yerleri de merak konusu. Oy kullanma yerleri ne zaman açıklanacak? sorusu bolca soruluyor.

Geçtiğimiz haftalarda alınan sürpriz bir karar ile, normalde önümüzdeki yıl yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri 24 Haziran 2018 tarihine çekilmişti. Bu sürpriz karar takvimin de hızlı işlemesine neden oldu.

YSK Seçmen Sorgulama, seçimler öncesi son derece kritik. Seçmenler adres veya kimlik bilgilerinde bir sorun varsa düzeltmek istiyorlar. Ayrıca Nerede oy kullanacağım? diyen vatandaşlar da bu hizmeti takip ediyor.

2018 YSK Seçmen Sorgulama nasıl yapılır?

Seçmenlerin bilgilerini sorgulamak için iki farklı yolu bulunuyor. Birincisi e-devlet üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifreniz ile girip, gerekli sekmelere tıklamanız olacaktır. E-Devlet üzerinden bilgileriniz doğru ise size gelecek olan 'sandık bilgileri' kağıdını beklemeniz yeterli olacaktır.

24 Haziran seçimleri sandık bilgileri henüz açıklanmadı. Fakat öncesinde seçmen bilgilerine ulaşmak isteyen vatandaşlar;

2018 YSK Seçmen Sorgulama Ekranı için TIKLAYINIZ ile verdiğimiz link üzerinden öğrenebilir.

Yukarda verdiğmiz linkte eğer eski kimlik sahibi iseniz T.C. Kimlik Numaranız, Sıra No'nuz ve doğrulama kodu ile giriş yaparak seçmen bilgilerini görebilirsiniz. Eğer yeni kimlik sahibi iseniz yine T.C. Kimlik Numaranız ve seri no'nuz, ardından doğrulama kodunu girerek seçmen bilgilerini görebilirsiniz.

Muhtarlıklara asılan Seçmen Listeleri de 12 Mayıs gününe kadar askıda kalacaktır. Oy kullanma yerleri ise seçimlere 1-2 hafta kala beyan edilecektir.

E-Devlet seçmen sorgulama için TIKLAYINIZ

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.