Otomotiv sektörü başarılı bir yıl geçirdi'

Otomotiv sektörü başarılı bir yıl geçirdi'

Tofaş Üst Yöneticisi Eroldu, otomotiv sektörünün, tüm belirsizliklere rağmen, üretim, satışlar ve ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğini söyledi.

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, otomotiv sektörünün, tüm belirsizliklere rağmen, üretim, satışlar ve ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğini belirterek, "Bu yıl, 1,5 milyar dolara ulaşacak olan yeni ürün yatırımlarımızın sonuçlarını daha iyi görmeye başlayacağımız bir yıl olacak" dedi.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet de Peugeot satışlarının ocak-kasım döneminde yüzde 47 artış elde ederek pazarın üzerinde bir büyüme sergilemeye devam ettiğini belirterek, bu yıl pazarın 2015 yılı seviyelerinde gerçekleşmesini öngördüklerini belirtti.

Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle ise 2015'in sektör için değişkenlik gösteren bir yıl olduğunu belirterek, "Kurların artması nedeniyle maliyetlerimizde, dolayısıyla da satış fiyatlarımızda artış meydana geldi" dedi.

Yılın son aylarında büyüme hızında ilk aylara kıyasla bir yavaşlama olmasına rağmen, 2015'in binek otomobillerde yüzde 30 artışla kapanacağını öngören Karagülle, 2016 yılında pazarın yüzde 5-10 aralığında düşeceğini öngördüklerini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.