Oruçluyken susuzluk çekmemek için bunları yapın

Oruçluyken susuzluk çekmemek için bunları yapın

Özellikle yaz aylarında vücudun en çok ihtiyacı olan suyun yokluğunu, oruçluyken nasıl daha az hissedebilirsiniz? İşte cevabı...

Yazın en sıcak günlerine denk gelen Ramazan ayında oruç tutanların en çok zorlandığı susuzlukla nasıl başa çıkarılır? 

İşte susuzluğu azaltacak birkaç öneri...

- İftar vaktinin gelmesiyle birlikte suya yüklenip bir anda çok fazla su tüketmenin, ertesi gün çekilen susuzluk problemini aza indireceğini düşüncesi yanlış bir düşünce olup, uzmanlar iftardan sahura kadar azar azar su içerek vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının bölüştürülmesinin vücudumuz için daha yararlı olduğunu söylüyor.

- Kahve ve çay tüketiminin çok fazla olması da ekstra bir susuzluğa neden olmakta. Çay, kahveyi fazla tüketenler anlık olarak susuzluklarının geçtiklerini düşünseler de, alınan bu sıvılar aynı hatta daha fazla miktarda sıvının vücuttan atılmasına, bu da vücudun tekrar susuz kalmasına neden olacaktır.

- Sahurda ne kadar çok yemek yenilirse ertesi gün o kadar az acıkılacağı düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Sahurda çok fazla yemek tükettiğiniz zaman ertesi gün hissedilen su ihtiyacı da o kadar fazla olacaktır. Bu yüzden sahur zamanı hafif gıdalar tüketmeye, kızartmalardan ve tuzlu ağır yiyeceklerden uzak durmaya özen göstermelisiniz.

- Oruçlu kalınan süre zarfında vücudumuzun su sarfiyatına neden olacak ve susuzluk hissetmenizi sağlayacak fiziksel aktivitelerden uzak durmalısınız. Hafif kıyafetler giyinip, serin ortamlarda bulunmakta susuzluğu azaltmaya yardımcı olacak.

- Vücut su ihtiyacını sadece su ile karşılamamaktadır. Meyvelerden ve sebzelerden de belli miktarlarda su almalısınız. Bu yüzden iftar ve sahurda tükettiğiniz yiyeceklerin su ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olacak gıdalar ve sulu yemek olmasına dikkat etmelisiniz.

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.