Oruçluyken Duş almak orucu bozar mı?

Oruçluyken Duş almak orucu bozar mı?

Ramazan ayında oruç tutarken banyo yapmak orucu bozar mı? 2017 yılı Ramazan ayı itibariyle en merak edilen hususların başında gelen duş almak orucu bozar mı sorusunu diyanet yanıtladı.

İslam alemini için en önemli aylardan biri olan mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte orucu bozan hususlar büyük merak konusu oldu. 2017 Ramazan ayına istinaden günün en çok sorulan sorusu ise duş almak orucu bozar mı? sorusu oldu. Günün en popüler aramalarına giren banyo yapmak orucu bozar mı sorusunun cevabını Diyanet İşleri Başkanlığı yanıtladı. Nihat Hatipoğlu ise oruçluyken banyo yapmak ve duş almak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu! İşte Ramazan ayını en çok merak edilen sorular ve cevapları..

ORUÇLUYKEN DUŞ ALMAK BANYO YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan resmi açıklamaya göre; Oruçlu iken banyo yapmanın bir sakıncası yoktur.Ancak oruçluyken banyo yapıldığında kulaklara, ağız ve burna su kaçırmamaya dikkat edilmelidir. Aksi taktirde oruç bozulur. Oruçta banyo yapan kişi ağza burna su verirken dikkat etmeli. Yutmamalı ve boğaza kaçırmamalıdır.
Denizin kendisi orucu bozmaz. Havuza girmek, denize girmek, nehire girmek, duş almak bunlardan hiçbirisi orucu bozan şeylerden biridir, fıkhi açıdan.. Ama tabi ki burada su yutmaması lazım, ona dikkat etmesi lazım. Öyle bir ihtimal dahilindeyse uzak durulması gerekir. Ama tabi ki şuna da dikkat edelim biz adabımızla, edebimizle İslam'a yakışan tavırlarımızla olunması gereken yerlerde olalım

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.