Oruç ne zaman bitecek? Ramazan'ın son günü ne zaman?

Oruç ne zaman bitecek? Ramazan'ın son günü ne zaman?

Oruç ibadetinin farz olduğu, Müslümanların kardeşlik bağını güçlendirdiği ve ibadetlerin daha da faziletli olduğu Ramazan'ın son haftasına girdik.

2018 Ramazan ne zaman bitecek? sorusu artık Ramazan Bayramı'nı bekleyen milyonlarca vatandaşın dilinde. İnsanlar merakla Oruç ne zaman bitiyor? sorusuna yanıt arıyor.

Bilindiği üzere Oruç, Ramazan Ayı boyunca yüce Allah tarafından inananlara farz kılınmıştır. Bu nedenle üç ayların sonuncusu olan Ramazan dinimizde son derece önemlidir. Dünyadaki milyarlarca Müslüman, bir ay boyunca Allah'ın emri olan oruç ibadetini aksatmadan yerine getirmeye uğraşır.

Her yönüyle farklı bir ruh taşıyan Ramazan'ın üçüncü haftasını da geride bırakıyoruz. Ramazan Bayramı da giderek yaklaşıyor. Özlem ve hasretle bir sonraki Ramazan için beklemeye başlayacağız.

Oruç ne zaman bitecek?

2018 Ramazan 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlamıştı. Uzun zamandır insanlarımız çeşitli etkinliklerle Ramazan ayını idrak ediyorlar. 11 ayın sultanı Ramazan'ın sonuna yaklaşıyoruz. Bu yıl Ramazan;

14 Haziran 2018'de yapılacak son iftar ile sona erecek. Son teravih namazı 13 Haziran Çarşamba günü kılınacak. 14 Haziran Perşembe sabahı son sahurlar yapılacak.

15 Haziran 2018 Cuma günü insanlarımız Ramazan Bayramı'na kavuşacaklar. 17 Haziran Pazar günü ise Ramazan Bayramı üçüncü günü ile sona erecek.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.