Ordu'nun hedefi 1 milyon turiste ulaşmak

Ordu'nun hedefi 1 milyon turiste ulaşmak

Ordu'da gerçekleştirilen çeşitli tanıtım çalışmaları ile 300 binden 500 bine çıkaran turist sayısının 1 milyona ulaşması hedefleniyor.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, "Bunun sebeplerinin başında bozulmamış doğaya sahip olması geliyor. Karadeniz'e güzellik veren her şey Ordu'da fazlasıyla mevcut. Diğer illerden üstün özelliği de sahilinin hiç bozulmamış olması. Koylar olduğu gibi duruyor, ormanları denizle kucaklaşmış. Özellikle Ünye, Fatsa, Gülyalı ve Perşembe ilçesinin sahilleri mükemmel" dedi.

Ordu'nun yaylalarının da ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, "Aynı şekilde vadiler, şelaleler, göller ve krater gölleri mevcut. Bunlar gezmeye ve görmeye değer yerler" diye konuştu.
 
Balkanlıoğlu, Ordu'da yayla turizminin ön plana çıkmaya başladığına dikkati çekerek, "İnsanlar artık serin ve oksijeni bol yerlerde stres atmak istiyor. Kuş sesleri arasında doğal sebzelerle beslenmeyi arzuluyorlar. İlimiz böylesine güzel yer ve mekanlara sahip" ifadesini kullandı.
 
Ordu'nun bu kadar güzelliklere sahip olmasına rağmen, istenen oranda turisti bir türlü alamadığının altını çizen Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
 
"Bundan yola çıkarak yaptığımız araştırmada, ilin yeterince tanıtılmadığının farkında vardık. Çeşitli programlarla Ordu'yu tanıtmak istedik ve göreve başladıktan 1 yıl sonra tanıtım atağına geçtik. Tanıtım faaliyetleri kapsamında kenti hem ulusal medyada tanıttık hem de düzenlediğimiz Arap Gazeteciler Zirvesi ile Arap dünyasına tanıttık. Kısa sürede bunun yansımaları oldu. Artık bu tanıtımların meyvelerini toplamaya başladık."
 
- Denizdeki havalimanı turist sayısını artıyor
 
Vali Balkanlıoğlu, tanıtımların ardından yaklaşık 300 bin olan turist sayısında bir anda artış yaşanmaya başladığını anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Kültür ve Turizm Bakanlığının rakamlarına göre, 2015 yılında bu sayı yaklaşık 500 bine yükseldi. Turistlerin büyük bölümünü yerli vatandaşlarımız oluşturuyor. 50 bine yakını ise Arap turistlerden oluşuyor. Bu rakam bile, bölgeye ciddi manada hareketlilik kazandırdı. Kısa sürede yaşanan artış, Türkiye'de rekor sayılabilir. Biz bunu da yeterli görmüyoruz. Özellikle deniz üzerine kurulan havalimanımızın da açılmasıyla rakam arttı. Önümüzdeki süreçte daha da artmasını bekliyoruz çünkü Türkiye'nin en prestijli havalimanı Ordu'da. Havalimanı, her türlü uçağın iniş ve kalkışına müsaade edebilecek düzeyde inşa edildi."
 
Havalimanından şimdilik sadece iç hat uçuşlarının yapıldığını anımsatan Balkanlıoğlu, "Planlamalara göre, yakın tarihte dış seferler de başlayacak. Bu seferlerin başlaması, turizme çok ciddi ivme kazandıracaktır. Ayrıca Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayan yolun açılmasıyla bu bölgelerden de turistler Karadeniz'e gelmeyi tercih edecektir. Tanıtım faaliyetlerini sürdürerek turist sayımızı 2016'da 700-800 bine, ardından da 1 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da kendimize güveniyoruz" dedi.
 
- "Fındığa alternatif turizm olacak"
 
Balkanlıoğlu, Orduluların geçim kaynağının sadece tarımsal ürünler olduğunu aktararak, "Ürünlerin başında da fındık geliyor. O nedenle turizmi geliştirirsek bu da bir nevi alternatif ürün olacak. Fındığa alternatif turizm olacak. Böylelikle farklı bir ticari saha ortaya çıkacak. Turizm neredeyse 300 kalem ticari faaliyete iş veriyor. Dolayısıyla bölgede yatırım ve istihdamın artacağını ön görüyoruz" diye konuştu.
 
Kentteki potansiyeli gören bazı Arap iş adamlarının yatırım yapmak istediklerini ifade eden Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Hem turizm hem de konut yatırımı yapmak istiyorlar. Orduyu güvenli bir liman olarak görüyorlar. Birçok Arap bugüne kadar bazı ilçelerimizden epeyce de gayrimenkul aldı. Bunu tapu kayıtları ve elektrik aboneliklerinden de anlıyoruz. Sadece Fatsa ilçemizden 250'e yakın gayrimenkul ve bir apartman blokunu komple aldıklarını biliyoruz. Bu gelişmelerin tamamı turizm potansiyelimizin ne kadar iyi olacağını ortaya koymaktadır."
 
Vali İrfan Balkanlıoğlu, yerli ve yabancı turistleri yaz, kış turizm açısından canlı olan Ordu'ya davet ederek, kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.