Öldükten Sonra Okuyucunun Duasını Almak İsterim

Öldükten Sonra Okuyucunun Duasını Almak İsterim

Ünlü yazar İskender, Pala son kitabı ‘Mihmandar’ı anlattı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Salih Zengin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Küçükçekmeceli okurlarıyla bir araya gelen Pala, son kitabında İstanbul’un ve İslam tarihinin önemli zatlarından biri olan Eyüp Sultan Hazretleri’ni, Peygamber sevgisi ile birlikte işlediğini söyledi.
 
EYÜP SULTAN HAZRETLERİ ÖRNEK ALINMALI
Mihmandar’da Eyüp Sultan Hazretleri’ni (Hz. Halid Bin Zeyd Ebu Eyyub El-Ensari) yazmasının sebebini ise O’nu insanlara tanıtmak olarak açıklayan Pala, “Çağımızda artık kimlikler ön planda. Herkes ben kimim demeye başladı. İyi bir kimliğe sahip olmak istiyorsak eğer geçmişten kahramanlar tanımamız lazım. Bu nedenle Eyüp Sultan’ı anlattım.”dedi.
 
ÖLDÜKTEN SONRA OKUYUCUNUN DUASINI ALMAK İSTERİM
Konuşmasında tarih yazmanın zorluğuna da değinen Pala, böylesine önemli zatları kaleme almanın ise bir yazar için adeta mayınlı arazide dolaşmak olduğunu ifade etti. Öldükten sonra kitaplarını okuyanların kendisine dua etmesini istediğini de kaydeden Pala, “Bu nedenle bir yazar, tarihi bir olayı anlatırken en ufak bir yanlış yapmamalı. Yoksa vebali büyük olur.”dedi.
 
BU KİTABIN AŞKI: PEYGAMBER (s.a.v)
Kitabının her satırında peygamber aşkının olduğunu da sözlerine ekleyen Pala, “Böyle bir aşk olmadan hiç kimse 7 ay boyunca bir başkasını evinde misafir edemez. Eyüp Sultan, 7 ay boyunca gözünden sakınarak misafir etmiş Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi” diye konuştu. Okuyucularının her kitapta kendisinden bir aşk hikayesi beklediklerini de kaydeden Pala, son kitabında özellikle Peygamber aşkının nasıl yaşanması gerektiğini anlattığını söyledi.
 
‘PEYGAMBER EFENDİMİZİN DUASI KORUYOR’
Eyüp Sultan Hazretlerinin İstanbul Eyüp’teki mezarının günümüze kadar korunduğuna inandığını da, “Peygamber Efendimizin, Eyüp Sultan Hazretleri’ne ettiği bir dua var; ‘Allah’ım O’nu bu dünyada ve ahirette muhafaza et.’ Bu nedenle Eyüp Sultan Hazretlerinin mezarının Bizanslılardan bu yana orada olduğuna inanıyorum.”sözleriyle açıklayan Pala, tarihi sürece bakıldığında da Bizanslıların mezarı koruduklarını gördüklerini söyledi.
 
İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.