Okullar ne zaman açılacak? 2018 okulların başlama tarihi

Okullar ne zaman açılacak? 2018 okulların başlama tarihi

Öğrencilerin uzun yaz tatili devam ediyor. Ağustos ayının son günlerini yaşarken pek çok öğrenci ve öğretmen de 2018 yaz tatili ne zaman bitecek? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Okullar ne zaman açılacak? sorusu son günlerde sıkça aranıyor. Kurban Bayramı'nı geride bıraktığımız şu günlerde ağustosun da son günlerine yaklaşıyoruz. Uzun süren bir yaz tatili de sona doğru yaklaşıyor. Peki 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu Eğitim-Öğretim Yılı'nın takvimi belirlenmiş durumda. Eylül ayına yaklaştıkça yaz tatili ne zaman bitecek? soruları da sıklaştı.

Her yıl olduğu gibi yıl da ilk olarak öğretmenler ve okul yönetimi ilk olarak okula gelecek. Seminer dönemini yaşayacak olan öğretmenlerin ardından ilköğretimde okula psikolojik hazırlık başlayacak. Bu iki gelişmenin ardından milyonlarca öğrenci sınıflara akın edecek ve ilk ders zili çalacak.

2018 Okullar ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda İlkokul, Ortaokul ve Liseler 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.

Öğretmenlerin eylül ayı başından itibaren seminerlerinin başlaması bekleniyor.

Bu yıl da uygulanacak olan uygulama ile İlköğretim'e yeni başlayacak öğrencilerin okula psikolojik hazırlıkları ise okulların başlamasından bir hafta önce yapılacak. Yani İlköğretim 1.Sınıf öğrencileri okullara 10 Eylül 2018 Pazartes günü başlayacak.

Okulların ilk dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayıp, 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.