Okullar ne zaman açılacak? 2.Dönemin başlamasına kaç gün kaldı?

Okullar ne zaman açılacak? 2.Dönemin başlamasına kaç gün kaldı?

Öğrenciler günlerdir Sömestr tatilinin tadını çıkarıyor. 2018 yılında 2.Dönem ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili ne zaman bitiyor?

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk dönemi geçtiğimiz hafta bitmiş ve 15 tatil olarak da bilinen Sömestr tatili başlamıştı. Öğrenciler kısa da olsa dinlenme imkanı bulmanın tadını çıkarıyor. Peki bu Okullar ne zaman açılacak? 2018 Sömestr tatili ne zaman sona erecek? 15 tatil ne zaman bitiyor?

Elbette tüm öğrenci ve öğretmenler henüz 1 haftası geride kalan sömestr tatili bitsin istemiyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yayınladığı takvim ile 15 tatilin bitiş gününü de belirledi. Peki 15 Tatilin bitişine kaç gün kaldı?

19 Ocak 2018'de öğrenciler ilk dönem karnelerini almış ve sömestr tatili de resmi olarak başlamıştı. Uzun zamandır okul stresi ve zorluğu yaşayan öğrenci ve öğretmenler yaklaşık 10 gündür dinleniyor. Şubat ayı yaklaştıkça tatilin bitişi de yaklaşıyor.

2.Dönem ne zaman başlayacak?

Sömestr tatili, daha önce MEB tarafından yayınlanan eğitim takvimi ile belirlenmişti. Buna göre 19 Ocak 2018'de başlayan 15 tatil, 4 Şubat 2018'e kadar sürecek. 5 Şubat 2018 Pazartesi ise tüm ilk ve orta dereceli okullarda sömestr tatili sona erecek ve öğrenciler ile öğretmenler ders başı yapacak.

Bugünden itibaren 15 Tatilin sona ermesine 6 gün kalmış durumda.

15 Tatil uzayacak mı?

Sömestr tatilinin sonu yaklaşıkta internet üzerinden yayılan dedikodular da artmaya başladı. Pek çok öğrenci 2018 Sömestr uzayacak mı sorusunu soruyor.

MEB ise böyle bir açıklama yapmış durumda değil. Yani herhangi bir gelişme olmazsa Sömestr tatili uzamayacak. 5 Şubat Pazartesi günü tüm okullar 2.Dönem için yeniden açılacak.

Kaynak. Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.