OHAL bir kez daha uzayacak | OHAL ne zaman sona erecek?

OHAL bir kez daha uzayacak | OHAL ne zaman sona erecek?

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından başlatılan OHAL 2 yılı aşkın süredir devam ediyor. OHAL'in bir kez daha uzaması gündemde. Peki OHAL ne zaman bitecek?

FETÖ tarafından yapılan 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Olağanüstü Hal ilan etmişti. Aradan geçen 2 yılı aşkın süredir OHAL uzatılmak suretiyle devam ediyor. 

OHAL ne zaman bitecek? sorusu son zamanlarda yeniden gündemde. Bir önceki uzatmanın süresi bitmek üzere. OHAL uzatılacak mı? sorusuna Bekir Bozdağ'dan cevap geldi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bir televizyon kanalına verdiği demeçte gündeme dair soruları yanıtlarken OHAL ile ilgili de konuştu. OHAL'in bir kez daha uzaması gerekliliğinden bahseden Bozdağ, 'TBMM kabul ederse OHAL'i bir kez daha uzatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

OHAL, 19 Ocak 2018 tarihinde başlamak üzere altıncı kez 3 ay süreyle uzatılmıştı. Yani OHAL normal şartlarda 19 Nisan 2018 tarihinde bitecek. Fakat TBMM'den yedinci kez uzatılma kararı geçerse yeni OHAL 19 Temmuz 2018 tarihinde sona erebilir.

İlk Olağanüstü Hal 21 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilmişti.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.