Öğrenci Affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affı ne zaman çıkacak?

Öğrenci Affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affı ne zaman çıkacak?

Üniversitelerde öğrenim süresi içinde başarılı olamayıp, okulla ilişiği kesilmiş öğrenciler merakla çıkacak olan 2018 Öğrenci Affı ne zaman? sorusuna yanıt arıyor.

TBMM'ye sunulan, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısında yer alan öğrenci affı, ülke gündemine yerleşti.

7 sene içinde Üniversitesinin bitiremeyip, ilişiği kesilmiş olan öğrencilere bir defaya mahsus olarak öğrenci affı geldi. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı müjde kapsamında 2018 Öğrenci Affı ne zaman? sorusuna yanıt bulundu. Öğrenci Affı kimleri kapsıyor? Öğrenci Affı ne zaman çıkıyor? İşte merak edilenler...

Öğrenci Affı kimleri kapsıyor?

Öğrenci affı, 2017-2018 öğretim yılında veya daha öncesinde, okulun eğitim süresi içinde okulu tamamlayamamış üniversite öğrencilerini bir defaya mahsus kapsayacak. 

Herhangi bir terör suçundan dolayı kovulmuş, devletin milli güvenliğine aykırı davranmış ve bu nedenle ilişiği kesilmiş, zararlı gruplara veya oluşumlara katılma nedeniyle okuldan atılmış veya halen bu gruplarla ilişiği olduğu bilinen öğrenciler bu düzenlemeden yararlanamayacak.

Öğrenci Affı'na nasıl başvurulur?

Bir defaya mahsus olarak çıkan Öğrenci Affı çıktı. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonraki 4 ay içinde, üniversitesi ile ilişiği kesilmiş olanlar üniversitelerine başvurup, 2018-2019 öğretim yılında af kapsamında üniversitelerine dönebilecek.

Öğrenci Affından 500 bin öğrencinin yararlanabileceği açıklandı.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum