Öğ-Der’den 4. Kısa Film Senaryo Yarışması

Öğ-Der’den 4. Kısa Film Senaryo Yarışması

ÖĞ-DER (Şuurlu Öğretmenler Derneği) tüm Türkiye çapında ‘Öğretmen’ konulu kısa film senaryo yarışması düzenliyor

Her sene farklı konularda kısa film senaryosu yarışması düzenleyen ÖĞ-DER bu sene düzenlediği 4.Kısa Film senaryo yarışmasının konusunu  ‘Öğretmen’ olarak belirledi. Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla da tüm okullara duyurusu yapılan yarışmaya sadece öğrenci - öğretmen değil her yaştan herkesin katılabileceği belirtildi. Yarışmada özellikle ‘Öğretmen’ konusunun seçilerek   topluma faydalı, iyi öğrenciler yetiştirmeye ömrünü adayan öğretmenlerin sorunlarını sanatsal ve estetik değeri olan senaryolar vasıtasıyla gündeme getirmek olduğu belirtildi.

Dernek Genel Başkanı Hamdi Sürücü yaptığı açıklamayla bu yarışmayla ister günümüzden isterse tarihimizden olsun eğitim hayatımızla ilgili örnekler veren, milli bir eğitim anlayışını kazandıracak senaryolar oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. 

Yarışmaya son katılım tarihi 22 Mayıs Cuma günü olarak açıklanırken yarışma jürisinin son katılım tarihinden sonra açıklanacağı belirtildi.

Yarışma ödülleri 1. ye 3000 TL ve dizüstü bilgisayar, 2. ye 2000 TL ve dizüstü bilgisayar,  3. ye 1000 TL ve dizüstü bilgisayar ile 2 Mansiyon ödülü alana birer fotoğraf makinesi ve ödül alan herkese  1 yıllık Milli Şuur Dergisi aboneliği olarak açıklandı.

Ayrıca yarışmada dereceye giren senaryoların dernek tarafından filme çektirileceği de belirtildi.

Yarışmayla ilgili geniş bilgi http://www.ogder.org adreslerinden alınabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.