Odatv, Said Nursi'yi kötülemek için olmadık taklalar atıyor!

Odatv, Said Nursi'yi kötülemek için olmadık taklalar atıyor!

Ulusalcı Odatv sitesi Said Nursi hakkında evlere şenlik bir yorumda bulundu. Hiç bir şekilde ilgisi olmadığı halde Said Nursi'yi çirkin bir iddiaya bulaştırmak isteyen sitenin amacı her zamanki gibi boş çıktı

İbrahim MERT-RİSALEHABER

"Alevilere hakaret edilen kitap Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engellendi. Diyanet’in arşivinden çıkan belgelerde, Aleviler’e “yemeği yenmez, kestiği haram” ifadelerini kullanan vaiz Zekeriya Güvenen’in Nur Cemaati kurucusu Said Nursi ile yakınlığı da dikkat çekiyor" cümleleriyle habere giriş yapan site, "yakınlık" derecesini haberin sonunda açıklıyor.

1950'Lİ YILLARDA YAŞANAN BİR HADİSE

Diyanet İşleri Başkanlığının arşiv belgelerinde, 1950'li yıllarda Aleviler aleyhine yazılan kitabın, Diyanet tarafından ilgili bölümlerinin yasaklandığının belirtildiği haberde şu ifadeler yer aldı:

"1953 yılına ait bir belgede Diyanet İşleri Başkanlığı, dönemin Kahramanmaraş Vaizi Zekeriya Güvenen tarafından kaleme alınan "İman ve İslam Rehberi" kitabının bir bölümünü kitaptan çıkardı. Diyanet'in kitabın bölümlerini kesme nedeni ise Aleviler aleyhine yazılan ifadeler.

“Maraş Vaizi Zekeriya Güvenen 1950 yılında yazdığı “İman ve İslam Rehberi” kitabında Alevilerle ilgili şu ifadeler yer aldı: "Alevilerin, Kızılbaşların kitapları olmadığından onların kestiği helal olmaz. Onların evine misafir olan Müslüman’ın etle pişmiş yemeklerini yemesi caiz değildir. Eğer misafir olan Müslüman kendi eliyle kesmiş de onlar pişirmiş ise yenir." 

"Kitaptaki Alevilerle ilgili ifadeler nedeniyle dönemin Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Diyanet’e ilgili yazı, dönemin Demokrat Partili Başbakanlık Müsteşarı ve Diyanet İşleri Reis Vekili Ahmet Salih Korur imzasıyla gönderildi."

GELELİM SAİD NURSİ BAĞLANTISINA!

Odatv, haberde "ZEKERİYA GÜVENEN'İN SAİD NURSİ İLE BAĞLANTISI" başlığı altında Güvenen'in özgeçmişine dair bilgiler veriyor. Uzun sayılabilecek bu bir paragraflık bölümde ise "bağlantı" dedikleri meğerse tarihi belli olmayan bir İstanbul ziyaretinde Said Nursi ile tanışmış olmasıymış. Zekeriya Güvenen gençlik yıllarında Dayızâde Hacı Emin Efendi ile İstanbul’a gittiğinde Bediüzzaman Said Nursi ile tanışmış!

Evet, Said Nursi ile olan "bağlantı" tanışmakmış. Zekeriya Güvenen'in bundan başka Said Nursi ile hiçbir bağlantısı ve ortaklığı olmamış. Ancak buna rağmen site manşet fotoğrafına "Said Nursi ile bağlantısı" cümlesini eklemiş.

ALEVİLERİ SAİD NURSİ'YE KARŞI KIŞKIRTMAK İSTİYORLAR

Said Nursi gibi meşhur birinin onbinlerce kişiyle tanışması göz önüne alındığında Zekeriya Güvenen'in de bunlardan biri olması haberi okuyanlara "ne bağlantı ne bağlantı" dedirtti.

Said Nursi ismini zorlama bir teville habere ekleyerek Alevilerin tepkisine yol açmayı hedefleyen Odatv aklı, habercilik adına her türlü ilkeyi bir kez daha kirletti.

odatv1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum