Nurlu Şehir ah Medine ah

Geçen sene bu zamanlar Selahaddin abiyle beraberdik. Selahaddin Yeşilyurt Mescid-i Nebevi'nin mudavimiydi; sabah namazını beraber kılmıştık. Tesbihat, ders, dua ve peşinden Selahaddin abinin rehberliginde Resulullah aleyhi selamın huzuruna varış...

Aman Allahım nezaketin; tevazunun, teslimiyetin, Resulullah sevgisinin, bir insandakı yansıması bu kadar mı muhteşem olurdu. Selahaddin abi uzun bir zamandır Medine-i Münevvere'de yaşıyordu. Elektrik mühendisiydi. Mescid-i Nebevi'de çalışıyordu. Mescid-i Nebevi'nin  aydınlatma, elektrik işlerinin her düğmesinde onun parmaklarının izi vardı.

O günkü mutad ziyaretimizden sonra,  medresedeki kardeşleri de alarak Bilali Habeşi Mescidinin yanındaki sütçüyü de ziyaret etmiştik. Sabahları Medine-i Münevvere'de taze süt ve sıcak Medine simiti de hakikaten lezzetli oluyor. Gerçi modernleşme ile birlikte sütçüler de yavaş yavaş tarihe karışıyor ama meraklıları için hala  bulmak mümkün. Mesela Sultananin bidayetinde İstanbul Şelale Restoranın yanında Pakistan asıllı bir kardeşimiz bu güzel adeti ve ikramı devam ettiriyor.

Süt ikramından sonra Selahaddin abinin emektar düldülüyle Kuba mescidine giderek namaz kıldık dualar ettik. O gün cumartesi günüydü ve Selahaddin abi her cumartesi günü Resulullah'ın (a.s.m) bu mübarek sünnetine ittiba eder ihmal etmezdi. Aynı programı perşembe günleri de Uhud şehidliği için uyguluyordu.

Uhud ve Kuba'nın, Mescid-i Nebevi'ye uzaklıkları aynı, sadece 5 km. Sabah namazından sonra Medine'nin serinliğinde ehli tefekkür bu mekanlara yürüyerek gider ve gelirler. Sabah yürüyüşü meraklılarına berayı malumat arz olunur.

Geçen sene Hac'dan önce yaşadığımız bu güzellikleri Selahaddin abisiz yaşayacaktık. Zira o Hacdan hemen sonra Rahmeti Rahmana kavuştu. Cennetül Baki'ye  götürüp Resulullah'ın (a.s.m) çocuklarının  yanı başına  büyük bir tevafuk eseri defnetmiştik. Tevafuk diyorum zira Cennetül Baki'nin bu bölümü uzun yıllardan beri açılmıyordu. Bir gün önce defin için açılmıştı ve Selahaddin abi Al-i Beyt'ten birisi olarak  Resulullah'ın (a.s.m) mübarek çocuklarının yanıbaşına defnedilmişti. Hicri 63, miladi 61 yaşındaydı. Allah gani gani rahmet etsin. Vefatının sene-i devriyesinde Selahaddin abiyi rahmetle anıyoruz, mekanı cennet olsun amin.

Hac farizası için mukaddes beldelere gelen hacı adaylarımızın ilk bölümü Medine-i Münevvere'deki  vazifelerini tamamlayarak Mekke-i Mükerreme'ye geçtiler. Şu anda Medine-i Münevvere'de bulunan hacılarımızda kırk vakit namazlarını Mescid-i Nebevi'de eda ettikten sonra önümüzdeki cumadan itibaren Mekke-i Mükerreme'ye hareket edecekler. Medine-i Münevvere'de bu sene havalar iyi ve serin geçiyor.

Sabah namazlarında soğuğa yakın bir serinlik hissediliyor.

Hepimizden hepinize selamlar dualar.

[email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.