Nurlu, bereketli şehir

Bugün Medine-i Münevvere'deyiz. Nurlu şehir, bereketli şehir.

Medine Mekke'ye göre biraz daha kalabalık. Binlerce mümin Ravza-i Mutahharra'nın etrafında adeta pervane olmuşlar. Resulullah'a (a.s.m) selam vermek, onun nurlu bahcesinde namaz kılmak için adeta yarışıyorlar.

Bugünlerde İslam aleminin kalbi mukaddes beldelerde atıyor. Her tarafta tatlı bir telaş nurani bir heyecan var. Dünyanın muhtelif yerlerinden hac farizası için Medine'ye gelen Nur Talebeleri Mescid-i Nebevi'de Osmanli saatinin altında buluşuyorlar.

Resulullah'ın komşusu olan Medine'deki Nur Talebeleriyle kırk yıllık candan kardeşlermiş gibi kucakaşıp hasret gideriyorlar. Nurlu sohbetler, dersler, dualar ediliyor. Abdurrahman abiler, Mustafa abiler, Ahmetler, Eminler, Hasanlar, Bahaddinler, İlyaslar vesaireler...

Medine modern bir şehir. Alt yapısını tamamlamış. Lüks oteller, temiz caddeler ve en önemlisi pırıl pırıl bir Mescid-i Nebevi var.

Mescid-i Nebevi'de daha önce gelmiş olanlar için yeni sayılabilecek iki hususu belirtmek isterim. Mescid-i Nebevi'yi çevreleyen açık alana açılıp kapanan çadırlar kurulmaya başlandı. Bu da namaz için gelenlere büyük kolaylık sağlıyor.

İkincisi Mescid-i Nebevi'nin doğusundaki alan inşaatı bitti, namazgah olarak kullanılmaya başlandı. Bu iki yeniliği belirtmiş olalım.

Medine-i Münevvere'de Türk hacılari için verilen hizmetlerde gözle görülür bir kaliteden bahsedebiliriz. Modern Türk hastanesi, irşad büroları, kaliteli Türk yemeklerini sayabiliriz.

Suud Hükümeti gerek havaalanında gerekse diğer hizmet istasyonlarında geçmişe göre daha seri ve

pratik çözümler geliştirmiş. Bu hacılarımızı mutlu etmektedir. Mekke-Medine arasında kurulan sağlık istasyonları yedek otobüs ve tamir istasyonları da günün 24 saati hacılarımıza hizmet vermektedir. Yarın Medine gezimize devam edecegiz.

Son olarak Medine'deki Risale Haber okuyucularının gelmiş ve gelecek hacılarımıza bir tavsiyesini hatırlatmak istiyorum;

Hicaz bölgesi yani Mekke, Medine ve Cidde Anadolumuzun birer parçası gibidir. Buralara geldiğiniz zaman Urfa'ya, Konya'ya, Bursa'ya, İstanbul'a gider gibi geliniz, yabancı gibi davranmayınız. Bu mübarek şehirler bizim birer vilayetimizdir. Buranın yerlileri de kardesleriniz. Onlara selam verin gülümseyin. Emin olun göreceksiniz bütün kapılar önünüze açılacaktır.

Nurlu şehirden hepimizden hepinize selamlar dualar.

[email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.