Nur talebelerinin Mekke buluşması

Mekke-i Mükerreme'den esselemun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh.

Dün, geleneksel hale gelen Nur talebelerinin Mekke buluşmaları yapıldı. Sevgili hocamız Mehmet Paksu'nun sunumuyla başlayan program çok güzel bir kavurma yemeği ile devam etti. Yemek duasını Mekke-i Mükerreme'deki ilk nur talebelerinden Seyyid Elmas yaptı.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetine geçildi. Ardından Yeni Asya Gazetesi yönetim Kurulu üyesi Ali Vapur beyin "külli nimete karşı külli şükür nasıl eda edilecek" dersiyle devam etti.

Arap asıllı Seyid Elmas Hac ile ilgili önemli bilgiler verirken, Mekke-i Mükerreme'de 1970'lerde ilk nur dersanesini açan Abdülhamid Doğan bey Mekke-i Mükerreme'deki hizmetlerin geçmişinden bugüne kadarki gelişimini anlattı.

Programa 800 civarında nur talebesi iştirak etti. Rusya'dan, Avrupa'dan, Amerika'dan, Türkiye'den, Suudi Arabistan'dan katılımcılar vardı. Şevk ve heyecanla programı takip ettiler. Duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Bu tür buluşmaları temenni ve arzu ettiklerini söylediler.

Daha sonra Dr. Senai Demirci bey şeytan taşlamadan önce İstiaze Risalesinin okunması ile ilgili çok güzel bir konuşma yaptı. Rusya cumhuriyetindeki hizmetlerle ilgili İsmail kardeş hizmetlerin başlaması, gelişmesi ve hizmet organizasyonları ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Mekke-i Mükerreme'deki dersane vakıflarından Adem bey Suudi Arabistan hizmetleriyle ilgili gelişmeleri, bundan sonra yapılmak istenenleri ifade etti, Mekke-i Mükerreme'deki dersanenin bitmek üzere olduğunu, yakında açılacağını müjdeledi.

Mehmet Paksu hocamız hem oturumu, hem organizasyonu idare etmesi hasebiyle Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin "Rüya Hacda sükut etti" bahsini okuyarak katılımcılara güzel bir şekilde izah etti.

Program bu minval üzere devam etti. Yapılan dualarla, temennilerle sona erdi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin ve Ahmet Aytimur ağabeyler programa katılmak Türkiye'den gelmişlerdi. Abdülkadir Badıllı ağabey ise sonradan çıkan bir sebeple gelemedi.

Ancak Cidde'de bulunan ağabeyler 1 saat önceden hareket ettikleri halde maalesef trafikteki olağanüstü izdihamdan dolayı programa yetişemediler. Telefon bağlantısı ile katılımcılara selam ve dualarını ilettiler. Ardından da akşamki programa katıldılar.

İLGİLİ HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nur talebeleri Mekke’de buluştu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum