Victoria Kütüphanesindeki Risale-i Nur-FOTO

Victoria Kütüphanesindeki Risale-i Nur-FOTO

Artık bize de fotoğraflarını çekmek ve Risale Haber’le paylaşmak farz olmuştu

Risale Haber-Haber Merkezi

Kerem Emre Ulucan’ın yazısı:

Victoria Eyalet Kütüphanesinde Risale-i Nur

Geçici olarak bulunduğum Avustralya'dan sizlerle kısa bir gözlem notumu paylaşmak isterim:

Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’nün şehir merkezinde ihtişamlı bir binada yer alan Victoria Eyalet Kütüphanesi veya bir diğer adıyla Victoria Halk Kütüphanesi var. Burayı özellikle ziyaret etmek istedik.

Öncelikle çok muazzam bir tesis. Bu tarihi bina, en az 150 yıllık bir maziye sahip olmasına rağmen, orijinal mimarisi rencide edilmeden ve o tarihi siluet bozulmadan, içi gayet modern ve de şık bir dizaynla tertip edilmiş.

Burası, hem kütüphane, hem sanat sarayı işlevi görüyor. Bu kütüphanede, Avrupa'nın ilk matbaalarınca basılmış ender bulunabilen kitaplardan oluşan muazzam bir koleksiyon var. 1968'de kurulmuş olan Victoria Sanat Merkezi'nde bugün, sanat galerileri, toplantı salonları ve değişik stüdyolar bulunmaktadır.

Kütüphane kısmında birbirinden çok farklı stillerle dizayn edilmiş olan o çalışma masalarının her birinde ya bilgisayar ve internet var. Ya da kablosuz internet var veya dizüstü bilgisayarınızı adapte edebileceğiniz soketler var.

Her yaştan insan gün boyu ücretsiz ziyaret edebiliyor. Yaşlıların sakince kitap okumak için geldikleri mekan. Gençlerin ise, en faydalı buluşma ortamı adeta.

Böyle bir muazzam kütüphaneye girilir de, hayatı kitapla bütünleşmiş olan bir Nur Talebesi ne düşünür? Takdir edersiniz ki, her Nur Talebesi, böyle bir kütüphaneye girince ister istemez Külliyat’ı merak eder.

Avustralya günlerimizde rehberimiz değerli Nur Talebesi Kerem Şerbetçi kardeşle göz göze geldik. Biz de, kütüphanenin belli yerlerinde bulunan bir arşiv bilgisayarında hemen “Bediüzzaman” yazdık. Ve sevinçle ekranda İngilizce Külliyat’ın kaydı ile karşılaştık.

Demek Avustralya Nur Talebeleri çok önceden bu vazifeyi yapmışlar ve ta buraya kadar Nur Külliyatı’nı ulaştırmışlar. İstifade etmek isteyen okuyucuların hizmetine sunmuşlar elhamdülillah.

Artık bize de fotoğraflarını çekmek ve Risale Haber’le paylaşmak farz olmuştu.

FOTO GALERİ için TIKLAYINIZ