Said Nursi'nin sözünü yine çarpıttı

Said Nursi'nin sözünü yine çarpıttı

Said Nursi'nin sözlerini çarpıttığı için okuyucu tepkisine maruz kalan Yeni Mesaj yazarı Bayraktar, cevap yerine hakaret etti

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi'nin sözlerini çarpıttığı için okuyucu tepkisine maruz kalan Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Muharrem Bayraktar, cevap yerine hakaret etti. Bayraktar, söz konusu görüşleri ve savunanları cehaletle suçladı.

"Okuyucularımızdan ilginç mesajlar geliyor" diyerek sadece "Destekleyenlere teşekkürü borç biliriz" diyen Bayraktar, Yaşar Kul adlı bir okuyucunun "Said Nursi’nin 2. Dünya savaşında ölen Hristiyanlar için “bir nevi şehittiler” dediği Kastamonu Lahikasından yaptığım alıntıya kızdığını belirterek şu açıklamayı gönderdiğini köşesine taşıdı:

"Ve şöyle diyor: “Bediüzzaman Said Nursi, Kastamonu Lâhikası adlı eserinde, “Şiddet–i şefkat ve rikkatten, bu kışın şiddetli soğuğuyla beraber manevi ve şiddetli bir soğuk ve musibet–i beşeriyeden biçarelere gelen felâketler, helâketler, sefaletler, açlıklar şiddetle rikkatime dokundu” ifadeleriyle dünya savaşında ölenlerin “eğer on beş yaşına kadar ise ne dinde olursa olsun şehit hükmünde” olduğunu, “15’ten yukarı olanların ise eğer masum ve mazlum ise, mükâfâtlarının büyük olduğunu, belki Cehennemden kurtaracağını” belirterek, “Çünkü ahirzamanda madem fetret derecesinde din ve din–i Muhammedîye (a.s.m.) bir lâkaytlık perdesi gelmiş. Ve madem ahirzamanda Hazret–i İsâ’nın (a.s.) din–i hakikîsi hükmedecek, İslamiyetle omuz omuza gelecek. Elbette şimdi, fetret gibi karanlıkta kalan ve Hazret–i İsa’ya (a.s.) mensup Hıristiyanların mazlumları, çektikleri felâketler onlar hakkında bir nevi şehadet denilebilir. Hususan ihtiyarlar ve musibetzedeler, fakir ve zayıflar, müstebit büyük zalimlerin cebir ve şiddetleri altında musibet çekiyorlar.”

Okuyucunun gönderdiği mesajdan sonra daha önceki kanaatini tekrar dile getiren Bayraktar, Bediüzzaman Said Nursi'nin sözlerinin kendisini teyit ettiğini ileri sürerek, "Benim kısa alıntıma kızmış ama beni teyid ediyor sevgili okur. Said Nursi’ye göre Hıristiyanların mazlumları çektikleri felaketlerden dolayı şehit ilan ediliyor. Hatta hususen ihtiyarlar, musibet zedeler, fakir ve zayıf insanları da bu kategoriye sokuyor. Yani şehit portföyü hayli geniş!" dedi.

Bayraktar hakaret cümlelerini de sona saklayarak, söz konusu görüşleri ve savunanları "cehaletle" suçladı.

Bayraktar, "Oysa Kuran, şehitliği müminler için bir paye olarak veriyor. Yani imana bağlı bir mükâfat. Mazlumlukla, mağdurlukla, felaketlerle, musibetlerle bir ilgisi yok.

En basit bir itikat mevzununda bile böyle bir cehalet sergilenmesi ve bu cehaletin hala savunuluyor olunması karşısında diyecek bir şey yok" dedi.

İLGİLİ HABER: Said Nursi'nin sözünü çarpıttı