Said Nursi'yi sormuştum...

Said Nursi'yi sormuştum...

Haber Türk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, pazar akşamı yayınlanan programda izleyicilerin Said Nursi ile ilgili gönderdiği mesajlara tepki gösterdi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Haber Türk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, pazar akşamı yayınlanan programda izleyicilerin Said Nursi ile ilgili gönderdiği mesajlara tepki gösterdi.

Pazar akşamı Teke Tek Özel'de, Başbakan'ın konuşmasından hareketle Murat Bardakçı'ya Said-i Nursi'yi sorduğunu belirten Altaylı, konuşmaların ardından gelen okuyucu mesajlarına tepki gösterdi.

Altaylı tepkisini şöyle dile getirdi:

"Dinle imanla bir işim olmadığı için Said-i Nursi'yi tarihsel kimliğiyle biliyordum ancak yazdıklarıyla, fikirleri ve inançlarıyla hiç ama hiç ilgilenmemiştim.
Murat Bardakçı, sorum üzerine Said-i Nursi'yi anlattı.
Said-i Kürdi olarak da bilindiğini, Nurs Köyü'nden olduğu için soyadının Nursi olduğunu, fikirleriyle etki ettiğini, yolundan giden epey bir adam bulunduğunu anlattı.

"Tarihçi Erhan Afyoncu da öğrenciliği döneminde okulda pek çok Nurcu talebe olduğunu, kendisinin buna hiç ilgi duymadığını ve Said-i Nursi'nin hiçbir kitabını okumadığını söyledi.
Biz konuyu kapattık geçtik.
Bu arada Said-i Nursi ile Şeyh Said isyanının birbirine karıştırıldığım, her ikisinin farklı kişiler olduğunu da anlattık. Ardından kıyamet koptu.

"Bir grup izleyici, "Said-i Nursi'nin reklamını yapıyorsunuz" diye e-posta yağdırmaya başladı, bir başka grup ise "Said-i Nursi'ye hakaret ediyorsunuz" diye.

"Dün bu yazıyı yazdığım akşam üzeri saatlerinde e-posta yağmuru aynı ikilem içinde devam ediyordu. Murat Bardakçı ile bir yıla yakın süredir Teke Tek Özel'i yapıyoruz.
Siyasetten uzak, tarihi, kültürü, yaşamı konuşuyoruz konuklarımızla. Hem biz, hem de bizi izleyenler yeni bir şeyler duyalım, yeni bir şeyler öğrenelim diye. Ama anlıyorum ki, kimsenin yeni bir şey duymaya tahammülü kalmamış. Herkes kendi bildiğinin, kendi inandığının tekrarını istiyor.

"Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu programda "Osmanlı'nın açılımlar ıy la" ilgili soruma çok ilginç yanıtlar verdiler. İzleyicilerin programın bu bölümüne değil de Said-i Nursi bölümüne takılıp kalmalarım anlamak mümkün değil."

İLGİLİ HABER: Said Nursi maili Altaylı'yı çıldırttı