Said Nursi maili Fatih Altaylı'yı çıldırttı

Said Nursi maili Fatih Altaylı'yı çıldırttı

Teke Tek programını hazırlayan Fatih Altaylı yayın sırasında Said Nursi ile ilgili gelen izleyici mailine sinirlendi...

Teke Tek Özel programında izleyicilerden gelen e-mail Fatih Altaylı'yı çileden çıkarttı.

Dün gece geç saatlerde Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan Teke Tek Özel programında izleyicilerden gelen bir e-mail Altaylı’yı çok sinirlendirdi. Bir süre yorumu gönderen izleyiciye seslenen Altaylı, daha fazla dayanamayıp yayına ara vermek zorunda kaldı.

Programın konukları tarihçi Murat Bardakçı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erhan Afyoncu Said Nursi ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Bardakçı, Şeyh Said ile Said Nursi'nin karıştırıldığını ancak aynı kişiler olmadığını belirtti. Said Nursi'nin 20. asırda iman nurunu öne çıkardığını belirten Bardakçı, kendisinin Risale-i Nur'u anlamadığını ancak okuyanlara ve anlayanalara da saygı duyduğunu söyledi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erhan Afyoncu da Said Nursi ve Nurculuk ile ilgili bilgiler verdi.

Bu konuşmalar üzerine bir izleyici şu maili gönderdi:

‘Sayın Altaylı sizleri de kaybettiğimizi anladık. Yayınınızdaki ahmaklara Said-i Nursi’yi kahraman ilan etmelerine izin veriyorsunuz. Teessüf ederim. Ama bu ülkeyi sevenler hala sizden fazla’

AYIPTIR, UTAN BE

Yoruma oldukça sinirlendiği gözlenen Altaylı: ‘Eğer deseniz ki Said-i Nursi diye biri yoktur, Türkiye’de nurcu yoktur, o zaman sizden büyük yoktur. A be adam, elinde sevgi metresi mi var be kardeşim..Ne biliyorsun kim kimi ne kadar seviyor Allah Aşkına.. Şu karşımda oturan adam, ki hakiki adam laf olsun diye söylemiyorum, Saidi Nursi okumadı. Benim, konuyla uzaktan yakından alakam yok. Ben şunu bilirim sadece, Demirel seçildiği zaman babam evde ağıtlar yakıyordu, eyvah eyvah nurcular iktidara geldi diye… Benim, Nur Cemaatiyle tüm ilişkim bundan ibarettir. Sen neler diyorsun. Ayıptır, utan be… Hakikaten ayıptır. Ne adam ya… Bunlar internet kahramanları, bunlar internet vatanseverleri. Buralarda böyle vatanı kurtarırlar’ dedi.

İZLEYİCİ MAİLİNE SİNİRLENİNCE

Şaşkınlığını ve kızgınlığını gizlemeyen Altaylı, ‘Peki efendim biz sizi rahatlatmak için, bu ülkeyi sevdiğimizi kanıtlamak için, düzeltiyoruz: Said-i Nursi diye biri yaşamamıştır. Türkiye’de nurcu diye kimse yoktur, nur cemaati diye bir cemaat de yoktur. Biz böyle rahat rahat vatansever olduk. Tamam mı?’ diyerek izleyiciye tepki gösterdi.

ÇOK SİNİRİM BOZULDU

‘Valla bir ara vereyim.. Çok sinirim bozuldu.. Vallahi çok sinirim bozuldu’ sözlerinin ardından “İnternet adresim gazetede yayınlanıyor diye bana küfretme özgürlüğü var. Onun bana küfretme özgürlüğü varsa benim de ona küfretme özgürlüğüm var. Sonra adam cevap yazıyor yakıştı mı diye… Emekli bilmem ne yazıyor. Her şeyi biliyorum da bir küfür etmeyi mi bilmiyorum” şeklinde konuşarak programa reklam arası verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.