Said Nursi sözüne büyük alkış

Said Nursi sözüne büyük alkış

AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü anlatırken bir çok isim ile birlikte Said Nursi'den bahsetmesi salondan büyük alkış aldı.

Hasan Bozkurt'un haberi:

AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü anlatırken bir çok isim ile birlikte Said Nursi'den bahsetmesi salondan büyük alkış aldı.

'Biz, Birlikte Türkiye'yiz' başlıklı bölümünde birlik beraberlik mesajları veren Erdoğan şöyle konuştu: "Biz şehitlerimizle gazilerimizle, türkülerimiz şarkılarımız, horonumuz, zeybeğimizle Türkiye'yiz. Ortak kaderimizle, ortak ideallerimizle Türkiye'yiz. 72 milyon vatandaşımın her biri bu ülkenin asli unsurudur. Hepsi bu ülkenin vazgeçilmez temel taşıdır."

Ardından Türkiye'nin motiflerine değinen Erdoğan, "Bu ülkenin tarihinden Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan'ı, Hacı Bayram Veli'yi çıkartmaya kalkarsanız onları görmezden gelirseniz bu ülke öksüz, yetim köksüz ve dayanaksız kalır. Yunus Emre'siz bir Türkiye dilsiz, Mevlana'sız bir Türkiye ruhsuz kalır. Sabahat Akkiraz'a kulak vermeyen dinlemeyen Türkiye türküsüz kalır. Tatyos Efendi'yi yok sayan Türkiye'nin besteleri yarım kalır. Cem Karaca bu ülkenin hasretini çektiği kadar, bu ülke Cem Karaca'nın hasretini çekti. 'Hoşçakalın İki Gözüm' diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen Türkiye'nin şarkıları eksik kalır. Nasıl Mehmet Akif'siz bir Türkiye tahayyül edilmezse, Nazım Hikmet'siz bir Türkiye eksik sayılır. Seversiniz sevmezsiniz, beğenirsiniz beğenmezsiniz, görüşlerini kabul edersiniz etmezsiniz… Ama Ahmedi Hani'si, Bitlisli Said-i Nursi'siz bir Türkiye maneviyatı noksan kalır." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Ahmet Kaya ve Said Nursi ile ilgili ifadeleri salondakilerden büyük alkış aldı. Erdoğan konuşmasında "Biz bu ülkenin tüm renkleriyle bütün çiçekleriyle bütün kokularıyla dağları taşları ırmaklarıyla Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER: Said Nursi'siz Türkiye eksik kalır

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.