Recep Tayyip Erdoğan: Said Nursi'siz Türkiye eksik kalır

Recep Tayyip Erdoğan: Said Nursi'siz Türkiye eksik kalır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3. Olağan Büyük Kongresi'nde, 'Bitlisli Said Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır' dedi

RisaleHaber-Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı ASKİ Spor Salonu'nda partililere sesleniyor. Başbakan konuşmasında, Bitlisli Said Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır' dedi.

İşte Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölüm:

"Yunus'a, Hacı Bektaş'a, Hacı Bayram Veli'ye, Pir Sultan'a Ahmet Kaya'ya Sebahat Akkiraz'a Nazım Hikmetsiz bir Türkiye eksik kalır. Seversiniz sevmezseniz, beğenirsiniz beğenmezsiniz, görüşlerini kabl edersiniz etmezsiniz... Ahmet Hani'siz, Bitlisli Said Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır.' Biz bu adabı terbiyeyi "Yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü" diyen Yunus'tan aldık. Bu ülkenin hamurunda ötekileştirmek yoktur... Bu topraklar Anadolu'dur, anaçtır. Bu topraklar herkese merhametle kolunu açar. Bu topraklarda kimsenin diğerini yok sayma durumu olamaz. Biz binlerce yıldır bu toprakta birlikte yaşamayı benimsiyoruz. 780 bin kilometrekarenin tamamı bizim için aynı statüde vatandır. Unutlamayalım ki mutlak özgürlük herkesin emniyette olması ile mümkündür... Bugüne kadar dinsel, etnik ayrım yapmadık yapmayacağız..."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.