e-Ergenekon'dan Said Nursi düşmanlığı

e-Ergenekon'dan Said Nursi düşmanlığı

Taraf yazarı Yıldıray Oğur, Ergenekoncuların kurduğu nursi.info gibi din düşmanı sitelerin iç yüzünü yazdı.

Risale Haber-Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Taraf'ın dün açıkladığı Ergenekoncuların kurduğu din düşmanı ve etnik ayrımcılık içeren sitelerinin iç yüzünü, ayrıntılarıyla yazdı. Yazısında, irtica.org sitesindeki Said Nursi ile ilgili dökümanlardan bahseden Oğur, şu ifadeleri kullandı:

www. irtica.org

Google’a irtica diye yazdığınızda ilk arama sonucu olarak bu site karşınıza çıkıyor. Siteyi hazırlayanların bu işlerden anladığına da bir işaret bu. Diğer konulardaki sitelerde de benzer bir durum söz konusu. Site için her şey düşünülmüş. Konuyla ilgili olabilecek bütün isimler alınmış ve bu siteye yönlendirilmiş. Mesela www.naksilik.com ya da www.nursi.info yazdığınızda da bu siteye bağlanıyorsunuz.

Yani irtica.org’u hazırlayanlar o kadar mütevazı insanlar ki site için hiçbir masraftan kaçınmamışlar ama isimlerini de hiçbir yerde geçirmemişler

Peki, sitede neler var?

En başta hiçbir yerde bulamayacağınız istihbarat raporları, makalelerin yer aldığı çok ciddi bir kaynak site ve çok sık güncelleniyor.

Sitenin ana sayfasında Said Nursi: Nurculuk ve Türkiye’de Siyaset başlıklı 25 sayfalık bol dipnotlu bir makale var. Yazarı Barış Koçarslan. Bu kadar kapsamlı bir raporu hazırlayan kişinin kim olduğuna ve başka çalışmalarına bakmak için adını internette arattığınız da ise karşınıza bu raporun alıntılandığı siteler dışında başka hiçbir şey çıkmıyor.

Siteyi kurcaladıkça şunu keşfediyorsunuz. Son yıllarda hepimizin maillerine gelen, internette dolaşan pek çok laiklik kaygılı, türban karşıtı Powerpoint sunum burada üretilip, internete servis edilmiş.

İlgili Haber: Din düşmanı sitelerin altından da Ergenekon çıktı