Said Nursi’nin mezarını da İttihatçılar yok etti

Said Nursi’nin mezarını da İttihatçılar yok etti

Altan, Said Nursi'nin mezarını yok edenlerle Ermeni cinayeti işleyenlerin aynı zihniyet olduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Taraf yazarı Ahmet Altan, Said Nursi'nin mezarını yok eden zihniyetle Ermeni cinayeti işleyenlerin aynı zihniyet olduğunu söyledi.

Fransız Parlamentosunun elli milletvekiliyle “Ermeni soykırımını inkâr etmeyi” yasakladığını hatırlatan Altan, "Türkiye hop oturup hop kalkıyor. Nasrettin Hoca’nın ahırda kaybettiğini sokakta araması gibi Ermeni meselesinde de biz Fransa’ya kızmayı tercih ediyoruz, daha kolay çünkü. Oturup da 1915’te neler oldu diye araştırmıyoruz" dedi.

İttihatçıların günahlarını reddetmenin, o günahları sahiplenmek, o cinayetlere ortak çıkmak olduğuna dikkat çeken Altan, "Boşverin Fransızları, ne derlerse desinler, asıl önemlisi siz neden İttihatçı katillerin cinayetlerine suç ortaklığı yapıyorsunuz? İttihatçıların “cinayeti vatanseverlik olan gören” anlayışını benimsiyorsanız, aynı zihniyetin işlediği bütün cinayetlere de sahip çıkacak mısınız? Ali Şükrü Bey’i aynı zihniyet öldürttü, İskilipli Atıf Hoca’yı aynı zihniyet astı, Dersim’de binlercesini gazlarla aynı zihniyet boğdu, Şeyh Said’i öldüren, Said Nursi’nin mezarını yok eden aynı zihniyetti, askerî darbeleri aynı zihniyet yaptı, Deniz’leri aynı zihniyet darağacına gönderdi. Bütün bunlarda da suç ortağı mısınız?" şeklinde yazdı.

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ