Nerede oy kullanacağım? 2019 Yerel seçim sandık öğrenme ekranı!

Nerede oy kullanacağım? 2019 Yerel seçim sandık öğrenme ekranı!

31 Mart 2019 yerel seçimler için sadece saatler kaldı. 57 milyonu aşkın seçmen yerel yönetimler için gösterilen adayları oylayacak. Nerede oy kullanacağım? sorusunu soranlar için YSK sandık sorgulama devreye giriyor.

Türkiye bu pazar önemli bir seçim sürecini daha yaşayacak. 57 milyon kadar seçmen sandık başına giderek bulunduğu mahalle, ilçe ve ilde oy verme işlemine katılarak vatandaşlık haklarını yerine getirecekler. Seçim öncesi nerede oy kullanacağım diye soran vatandaşlar için YSK sandık sorgulama kritik önem arz ediyor. 2019 Yerel seçim sandık öğrenme sayesinde vatandaşlar demokratik haklarını kullanacaklar.

31 Mart 2019 yerel seçim Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda başlayıp aynı anda sona erecek. 18 yaşını dolduran vatandaşlar oy verebilecek. 

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Milyonlarca vatandaşa seçim için kağıtları gönderildi. Fakat bunun dışında Yüksek Seçim Kurulu da internet sitesi üzerinden vatandaşların sandık bilgilerini yayınlamış durumda.

SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Oy kullanacağınız sandığı görmek için yukarıda verdiğimiz linki tıkladıktan sonra nüfus cüzdanınızın eski veya yeni olmasına göre seçeneklerden birini işaretleyin. Ardından nüfus cüzdanınız üzerindeki bilgileri doğru biçimde girin.

Sistemin otomatik verdiği güvenlik rakamlarını da girdikten sonra 'Sorgula' yazan butona tıklayın.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.