'Namazla Buluşuyoruz' projesine katılan çocuklara ödüller dağıtıldı

'Namazla Buluşuyoruz' projesine katılan çocuklara ödüller dağıtıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının sömestr tatilinde okul öğrencilerine yönelik başlatmış olduğu "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" programına katılan çocuklara ödüller dağıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" adlı ödüllü program hazırladı.

İl ve ilçe müftülükleri aracılığıyla tüm camilerde 18 Ocak Cumartesi günü ile 1 Şubat tarihleri arası okula giden yaklaşık 492 bin öğrencinin yarıyıl tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir proje hazırlandı.

Öğrenciler kayıtlı olduğu camiye günde beş vakit namaza gelerek ve ezber yaparak kazandıkları puanlar neticesinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Camiinde dereceye giren Abdulkadir Beber, tatil süresince sergilediği performanstan dolayı cami imam hatibi tarafından bisiklet ile ödüllendirildi.

12 yaşında olan küçük Abdulkadir, babası vardiyeli işte çalıştığı için sabah namazında yaklaşık bir kilometre mesafe yürüyerek camiye gelip, namazını kılar ve tek başına tekrar eve geri döner.

Bu azminden dolayı birincilikle ödüllendirilirken diğer cami arkadaşları da kazandıkları puan sıralamasına nispeten futbol topları ile ödüllendirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum