Sadakte Aziz Üstad

Bismillahirrahmanirrahim

Acele edip geldiğin kışta ektiğin nur tohumlarından açılan bahar çiçeklerinden bir parça koklamış ve taze bir hayata ulaşmış bir biçarenin, Kahraman, Aziz, Fedakar Üstadına bir mektubudur.

Senin de ifade ettiğin gibi: "Fakat bu görüşmek için şark ve garb mâni olmaz. Belki yerin üstü ve altı dahi birdir. Sureten görüşmeye o kadar lüzum yok." (Barla - 269)

Üstadım, senin geldiğin zamanı düşünüyorum. O karanlık günlerde çağın bilinci, bilim, siyasi güçler tarihte misli görülmemiş bir küfr-ü mutlak cereyanının destekçisi idiler.

Maneviyatta körleşmiş zihinler, Kur'an-ı Kerim'i çürütmeye azmetmiş, insafsızlar da İslamiyeti, "matem tutmuş bir siyah çadır gibi bir kısım fukaraya ve bedevilere ve mürteci'lere has olduğunu tahayyül ediyor"lardı. (Münazarat)

Diktatörlüğe; cumhuriyet,
Din düşmanlığına; laiklik,
Burjuva tahakkümüne; halkçılık,
Arap ve Kürt parantezinde İslam düşmanlığına; milliyetçilik,
Komünistlik mukaddimesine; devletçilik,
Avrupai asimilasyona; İnkılapçılık
Zulme; adalet,
Menfaatçiliğe; hamiyet namları takılmıştı.

Akılları gözlerine inmiş, gözleri ise tabiat bataklığında kör olmuş filozoflar haşa "uluhiyetin öldüğünü" söylüyorlardı.

Bu aziz milletin can damarı hükmünde olan din hissini yıkmaya azmetmiş hainler de, binlerce hikmeti bulunan tekrarat-ı Kur'aniyeyi kusur gibi nazara veriyorlardı.

İşte Cenab-ı Hakkın Aziz Üstadımızı meydanı mücahedeye gönderdiği dönem böyle bir dönemdi.

Ama Aziz Üstadım senin imanının sesi çağın gürültüsüyle bastırılacak gibi değildi. "Eğer sivrisinek tantanasını kesse, bal arısı demdemesini bozsa; sizin şevkiniz hiç bozulmasın, hiç teessüf etmeyiniz. Zira kâinatı nağamatıyla raksa getiren ve hakaikın esrarını ihtizaza veren musika-i İlahiye hiç durmuyor. Mütemadiyen güm güm eder." (Tarihçe-i Hayat - 80) diyordun.

Evet ya, her an her şeyde rahmetin izini gören bir göz karanlığa düşer mi?

Her şeyin bir vecihle kendisini gösteriyorsa binler vecihle Rabbini gösterdiğini farkeden bir zihin mana aleminden madde çukuruna sukut eder mi?

Peygamberimiz aleyhisselatuvesselamı asr-ı saadete gidip ziyaret eden ve binler nübüvvet delillerine şehadet eden bir insan şüpheye düşer mi?

Evet Aziz Üstadım, Cenabı Hakka hadsiz şükür olsun ki sıradağlar gibi imanını korusun ve milyonların imanının imanının kurtulmasına da vesile oldun.

Bugün Aziz Üstadım senin ektiğin tohumlar Hayy olan Rabbimizin kudretiyle çiçek açmaya başladılar. Nurların sayısız dillerde okunuyor. Akademileri, camileri, parlementoları, medyayı nurlandırıyor. İnşAllah zaman geçtikçe daha da genişleyecektir.

Aziz Üstadım size binler teşekkür ederken, isyanın, pisliğin hazin derekelerinde sürünen bu zavallıya, o makbul ve dergahı İlahide menus dualarınızla ve ulvi ilhamlarla himmet etmenizi rica ediyorum.

Allah'ı Teala sizden ebediyyen razı olsun, hizmetlerinizi kemmiyeten ve keyfiyyeten inkişaf ettirsin. Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.