Müslüman ülkelere 'İsrail'i tanıma kararınızı iptal edin' fetvası

Müslüman ülkelere 'İsrail'i tanıma kararınızı iptal edin' fetvası

Dünya Müslüman Alimler Birliği, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik saldırıları sonrasında İsrail'i tanıyan ve normalleşen ülkelerden tanıma kararını geri almaları istendi.

Birliğin Başkanı Ahmed er-Reysuni ve Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği'nin imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail'in Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırılarına karşılık fetva yayınladı.

Açıklamada, "Tanıma, normalleşme veya siyasi veya ekonomik destek dahil, İsrail işgaline ve saldırılarına hizmet etmek sadece haram değil, işgal altındaki Filistin'e, Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik suçlara ortak olmaktır." denildi.

İsrail'i tanıyan ve normalleşen Arap ve Müslüman ülkelerinden tanıma kararını geri almaları istenilen açıklamada, "büyükelçilikler, konsolosluklar, irtibat ofisleri ve dış ticaret ofislerinin kapatılması" talep edildi.

Açıklamada ayrıca, "Filistin davasına, Filistin halkına, işgale karşı direnenlere, mücahitlere ve murabıtlara (Mescid-i Aksa'nın gönüllü muhafızları) yardım etmek farzdır." ifadelerine yer verildi.

Tüm Müslümanların zekat dahil, her türlü maddi, siyasi, ilmi ve iletişim desteğinin Filistin, Filistinliler ve Mescid-i Aksa için seferber etmesi yönünde çağrı yapıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin girişimleriyle Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas ile İsrail arasında normalleşme anlaşmaları imzalanmıştı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.