Müslüman öğrencileri fişlenme korkusuyla sindiriyorlar

Müslüman öğrencileri fişlenme korkusuyla sindiriyorlar

İngiltere'de bazı öğretmenler, hükümetin öğretmenlerden ''İslami aşırılıkla mücadele'' için ''radikal Müslüman öğrencileri'' ihbar etmesini istediğini öne sürdü.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Ülkenin en büyük sendikası NUT'un konferansında konuşan Jan Nielson adlı bir üye Star Wars (Yıldız Savaşları) filminde Galaktik İmparatorluğun askerleri olan Stormtrooper'lara gönderme yaparak "Bizden cephenin ön saflarında yer alan, itaat eden, casusluk yapan ve şüphelendiğimiz öğrencileri yetkililere ihbar eden stormtooper öğretmenler olmamızı bekliyorlar" dedi.

'Öğrenciler susuyor'

Sendikanın yöneticilerinden Alex Kenny de, Müslüman öğrencilerin Fransız Charlie Hebdo dergisinde Muhammed Peygamber karikatürlerinin yayımlanmasından rahatsızlık duyduğunu, ancak hükümetin "Önleme" stratejisi nedeniyle öğrencilerin aşırılık yanlısı olarak damgalanmamak için sessiz kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Kenny, hükümetin stratejisinin bazı İngiliz öğrencilerin Irak Şam İslam Devleti'ne katılmak için Suriye'ye gitmesini engelleyemediğini söyledi, böyle bir stratejiye gerek olmadığını savundu.

Alex Kenny, radikalleşen öğrenciler için çocuk koruma yasalarının yeterli olduğunu belirtti.

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin bir sözcüsü ise bu stratejinin amacının insanları susturmak olmadığını belirterek, "Bireysel özgürlükleri ve hoşgörüyü öğretmek, İngiliz değerlerini özendirme stratejimizin bir parçasıdır" dedi.

ABD'deki 11 Eylül 2011 saldırılarının ardından yürürlüğe giren "Önleme" stratejisi kapsamında, öğrencilerle ilgili kaygılarını bildirmeyen öğretmenler hakkında dava açılabiliyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum