Müslüman doktorun icadı ile başörtü, ameliyathanelere girdi

Müslüman doktorun icadı ile başörtü, ameliyathanelere girdi

İngiltere’de ilk kez Royal Derby Hastanesi’nde ameliyatlarda kullanılmaya başlandı

Ameliyathanenin hijyen koşullarına uygun başörtüsünün ülke çapında kullanılması umut edilirken Ulusal Sağlık Sistemi‘nden (NHS England) yapılan açıklamada uygulamanın şimdilik hastanelerin tercihine bağlı olacağı belirtildi.

Halen Lincolnshire’da çalışan, hijyenik başörtünün mucidi Müslüman doktor Farah Roslan, bu fikrin Derby and Burton NHS Tröst Üniversite Hastanesi’nde tıp öğrencisiyken aklına geldiğini söyledi. Roslan, “Bütün gün kullandığım başörtüsünün ameliyathane için temiz ve ideal olmadığı açıktı. Başörtüsünü enfeksiyon riski sebebiyle ameliyathaneye girerken çıkarıyordum ve çıkarınca kendimi konforlu hissetmiyordum” dedi.

Roslan bunun üzerine dini inancının gerektirdiği giyim şekliyle ameliyathanede olma isteğini buluşturabilecek bir çözüm düşündü. Fikrini olgunlaştırırken bir dizayn oluşturup kumaşları test etmeden önce, doğduğu ülke olan Malezya’daki örneklere baktı.

Roslan’ın meslektaşı Gill Tierney, hastanenin İngiltere’de ameliyathanenin hijyen şartlarına uygun başörtüsünü ilk kez kullandığını ve maliyeti yüksek olmayan bu uygulamanın etkisinin büyük olacağını söyledi.

medyascope

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.