Müslüman coğrafya, sinemayı kullanamadı

Müslüman coğrafya, sinemayı kullanamadı

Müslüman coğrafya buna gereken önemi vermedi

Star Gazetesi Yazarı ve sinema eleştirmeni Serdar Akbıyık, dünyaya Müslümanları doğru bir şekilde tanıtabilecek yeteri kadar filmin çekilmemesiyle ilgili olarak, “Bu sadece Türkiye’nin problemi değil, bu Müslüman coğrafyanın problemi. Müslüman coğrafya buna gereken önemi vermedi” dedi.

24 TV’de yayınlanan Tıkırtı Gazetesi’nde Özay Şendir’in konuğu olan Serdar Akbıyık, “Çağrı’dan sonra İslamiyet’i anlatan evrensel bir film neden yapılamadı?” sorusuna yanıt verdi.

Müslüman coğrafyanın sinemayı yeterince anlamadığını belirten Serdar Akbıyık, bu durumun çeşitli sebepleri olduğunu belirterek, “Bunun dinimizin getirdiği bazı kıstaslarla bağlantıları var. Bizim zaten her anlamda sinemaya bakış açımızda yaşanan problemlerin buna yansıması var. Ama şöyle de bir gerçek var; artık bu noktada bunları söylemek bir özür değil. Siz 1453’ü çekebiliyorsanız, siz başka birçok film çekebiliyorsanız ve Avrupa’da ödül alabiliyorsanız, kendi kimliğinizi belli eden bir şeyi de çok iyi ifade edebilmeniz lazım” diye konuştu.

Star