Mukaddes Miras Gaziantep’te açıldı

Mukaddes Miras Gaziantep’te açıldı

Türkiye’nin en büyük Mushaf-ı Şerif sergisi Mukaddes Miras Gaziantep’te açıldı

Risale Haber-Haber Merkezi

İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Konya’nın ardından Gaziantep’te görücüye çıkan serginin açılışını Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz birlikte yaptı.
 
Farklı coğrafyalara ve hat ekollerine ait tarihin farklı dönemlerine ait el yazması Mushafların yer aldığı sergide, Kuzey Afrika’dan Çin’e, Hindistan’dan Moğolistan’a bütün İslam coğrafyasında kaleme alınmış Mushaflar, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Cafer-i Baysunguri Tebrizi, Hafız Osman, Mehmet Emin Ruşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserleri sergileniyor.

Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı İşler, sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, Kur’an’ın son mesaj olmasından dolayı kıyamete kadar mucizesinin devam edeceğini ifade etti. Başbakan Yardımcısı İşler şunları söyledi; “Kur’an ilahi bir kitaptır nazmı ve anlamıyla mucize bir kitaptır aynı zamanda yeryüzüne indirilen son mesajdır.

İslam Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla gerçekleştirilecek sergi 8-28 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.