Motosiklet sepetinde davul çalıyor

Motosiklet sepetinde davul çalıyor

Çankırı'nın en büyük mahallesinde yıllardır ramazan davulculuğu yapan 51 yaşındaki vatandaş, ilerleyen yaşı nedeniyle sokakları dolaşamadığı için çözümü motosikletle buldu.

Buğday Pazarı mahallesinde 5 yıldır Ramazan davulcusu olarak görev yapan Coşkun Sivri (51), yaşı ilerleyince sahur vakti mahalleyi dolaşamamaya başladı. Bunun üzerine harekete geçen Sivri, çözümü motosiklet sepetinde buldu. Motosiklet sepetinde davulu tutmasına yardım edecek bir yardımcı ile motosikleti sürecek bir şoför bulan Sivri, artık daha kısa sürede, daha fazla insana ulaşıyor.

Bu yöntem sayesinde zamanı daha verimli kullandığını belirten Sivri, "Mahallemiz çok büyük olduğu için geçtiğimiz yıllarda daha erken başlıyor ve insanları erkenden kaldırıyorduk. Şimdi herkes eşit şekilde, insanlar aynı dakikalarda sahura uyanıyor. Yürürsek daha erken çıkmamız gerekecek ve çalmaya ilk başladığımız alandaki inanlar daha erken uyanacak. Bir de artık yaşlandık ayaklarımız ağrıyor. Bu yöntem bizim içinde, inanlarımız için de iyi oldu" dedi.

Sivri, uygulamadan mahalle sakinlerinin son derece memnun olduğunu vurguladı.
Mahalle sakinleri de her gün aynı dakikalarda sahura uyandırılmaktan memnun olduğunu ifade ederek, Sivri'ye teşekkür etti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.