Mısır limanı Gazze sahiline zarar veriyor

Mısır limanı Gazze sahiline zarar veriyor

Mısır'ın Gazze sınırındaki Refah kenti sahiline inşa ettiği yeni iskele, Gazze sahilinin daralması, suyunun kirlenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya bırakıyor

Filistinli balıkçılar, Mısır ile Gazze arasında bulunan deniz sınırına büyük kayalar kullanarak inşa edilen 1 kilometre uzunluğundaki iskelenin bölgedeki akıntıyı engellemesi nedeniyle suda durgunluk ve kirlenme oluşturabileceği uyarısında bulundu. Balıkçılar, yeni iskelenin deniz seviyesini yükseltmesi nedeniyle sahildeki kumsalın daralmaya başladığını ifade etti.

Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah kenti Belediye Başkanı Subhi Ebu Rıdvan, "Mısır'ın yeni iskeleyi inşa etmesinden bu yana yavaş yavaş deniz suyunun yükseldiğini ve kumsalın 11 metre içeriye doğru daraldığını fark ettik" dedi.

İskelenin kıyıya kum taşıyan ve doğal görünümüne kavuşmasını sağlayan deniz akıntısını engellediğini, durgunluğa ve kirliliğe neden olduğunu ifade eden Ebu Rıdvan, bu sorunun bilimsel yollarla çözülmemesi halinde on yıl içerisinde Refah kenti sahilinin tamamen denize doğru sürüklenebileceği uyarısında bulundu. Ebu Rıdvan Gazze sahilindeki daralmayı önlemek için Mısır'dan kendi taraflarına kum dökülmesini istediklerini belirtti.

İSKELE KUMSALI DARALTIYOR

Filistinli balıkçı Emced Ali (20) de Mısır'ın inşa ettiği iskele nedeniyle kumsal alanının daralması ile suyun kirlenmesinin devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti.

Deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle sahil daralmaya devam ederse balıkçıların çadırlarını, kayıklarını ve malzemelerini koyacak alan bulamayacaklarını dile getiren Ali, "Ne zaman denize açılmaya kalksak bazen İsrail bazen Mısır tarafından engelleniyoruz. Bu iskele mevcut sorunları daha da arttıracaktır" dedi.
Ali, akıntıyı kesen iskele suyun durgunlaşmasına neden olacağını ve sığ sularda yaşayan balıkların avlamasını zorlaştıracağını da sözlerine ekledi.

Dünya Bülteni 


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.