Minnettarız

Minnettarız

AFAD’ın kurduğu kamplardaki Yezidilerin tüm ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanıyor. Mülteciler, çadırlarda bomba ve kurşunlardan uzak bir hayat sürüyor.

Çocuklarıyla ilgilenen ve gündelik işlerle uğraşan kadınlar, IŞİD mezalimini hatırlamak bile istemiyor.
 
Terör örgütü IŞİD’in saldırıları nedeniyle evlerini yurtlarını terk eden Yezidiler için herkes konuştu, Türkiye ise yardım elini uzattı. Vatikan ve ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler IŞİD’in saldırılarını sadece sert demeçlerle kınamakla yetinirken, Türkiye ise yardıma koştu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yezidiler için Irak topraklarında
Birleşmiş Milletler (BM) standartlarının üzerinde 25 bin kişilik kamp kurdu. IŞİD’ten kaçanlar, dün itibarıyla kamplara yerleştirildi. 
 
SOKAKLARDA YAŞIYORDUK
 
Erbil’deki kampta mültecilerin tüm ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanıyor. Kampın ufak tefek eksiklikleri olsa da AFAD yönetimi bunları tamamlamak için olağanüstü çaba sarf ediyor. Yezidi aileler “Herkes üzerimizden siyaset yapıyor. BM de destek veriyor ama, bize ilk kamp kuran ülke Türkiye oldu. Sahada başka ülke yok. Bugüne kadar inşaatlarda sokaklarda yaşıyorduk. Şimdi ise derli toplu, bir arada yaşayabildiğimiz bu kamptayız. Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız” yorumunu yapıyorlar. 
 
İLK GELEN İSİM DAVUTOĞLU
 
Yezidiler, Başbakan Ahmed Davutoğlu’nun kamplara yaptığı ziyaretten de övgüyle bahsediyor. Bölgedeki yetkililer, kampları ziyaret eden ilk ve tek başbakanın Başbakan Davutoğlu olmasının da mülteciler üzerinde olumlu etki bıraktığına dikkat çekiyor. 
 
İkinci el ayakkabı 3 bin dinar
 
AFAD’ın Dohuk’ta açtığı kamp mülteciler için yeni bir başlangıç oldu. Kampı dolaşırken dinlediğimiz acılı hikayeler kadar eğlenceli, hatta süprizli hikayelere de denk gelmek mümkün. Acının ve mağduriyetin içinde yaşam mücadelesi veren 11 yaşındaki Yezidi Sami’nin hikayesi de bunlardan biri. Oldukça sempatik bir çocuk olan Sami kampta kullanılmış ayakkabı satıyor. Kampın muzır ve uyanık çocuk girişimcisi Sami, Dohuk merkezde kullanılmış ayakkabıları satın alıyor. Yaklaşık bin-iki bin dinara aldığı bu ayakkabalıra, kampta yaşayan diğer Yezidilere 3 bin laradan satıyor. En pahalıya sattıkları ise çocuk ayakkabıları. Uyanık Sami, gazetecilerin ayakkabılarına talip olmaktan da geri kalmıyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.