Milli Eğitim Bakanına çağrı

Hiçbir Ana Okulu Anne Okulunun Yerini Tutmaz

Zorunlu eğitim asla okul öncesine indirgenmemelidir. Anneye en çok ihtiyaç hissettiği zamanda anaokuluna başlayan çocuk, duygu ve histen yoksun yetişebilir. İsteyen ve özellikle çalışan annelerin çocukları için belki anaokulu düşünmek daha cazip gelebilir lakin çocuğuna kendi bakabilen annelerin çocuklarına asla okul öncesi zorunlu hale getirilmemelidir.

Medeniyet Eğitim ile İnşa Edilir

Eğitim bir neslin ihya edilmesi ve medeniyetin inşa edilmesi için en önemli ve sistemli araçtır. Eğitim sistemi güçlü olan ülkeler maddi-manevi yönüyle kalkınır. Lakin eğitim sistemi kaliteli olmayan ve bağımlı durumda olan ülkeler ne milli bir medeniyet inşa edebilir ne de kalkınma hamlesi gerçekleştirebilir.

Türkiye'de eğitim sistemi Fulbright Eğitim Komisyonu itibarı ile bir daha asla belini doğrultamadı. Batının seküler, pozitivist, irfan ve hikmetten yoksun; akla hitap ederken kalbi ve ruhu ihmal eden eğitim sistemi bırakın medeniyet inşa etmeyi, insanlığın birikimi olan hazır medeniyeti de yerle yekzan etti. 

Yamalar Nesil Yetiştirmedi, Kökü İnanca Dayanmalı

Türk eğitim sistemi yamalarla doldu. Her gelen değiştirdi. Lakin kökünü kendi inanç geleneğinden alacak şekilde hazırlamadıkları için asla neslin yetişmesine vesile olamadı. 

İnkılap Şart, Islahat İş Görmez

Türk Eğitim Sisteminde geçici ve küçük değişimler ile eğitimi düzeltmek mümkün değil. Zaman gösterdi ki ıslahat değil inkılap yapmak gerek.

Zorunlu Eğitim Kaldırılmalı

12 yıllık zorunlu eğitimi bünyesinde ciddi sorunlar barındırmaktadır. Okuma gayesi olmayan genci sınıfta tutmak vatana ve insana zarar verir. Nitekim çıraklık yaşı olan  11/14 yaşlarında okumak zorunda bırakılan gençler çıraklık yaşını kaçırmakta ve liseden sonra meslek öğrenememektedir. Bu da ciddi anlamda niteliksiz elemanın birikmesine ve sorunlu insanların toplumda oranını artırmaktadır. Nitekim çalışmayan ve kazanamayan insan sorunlu insan haline gelmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum