'Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanlar toprakla buluşturuldu

'Milli Ağaçlandırma Günü'nde fidanlar toprakla buluşturuldu

"Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde yurt genelinde fidanlar toprakla buluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes Ol" sloganıyla başlatılan fidan dikim kampanyası kapsamında İstanbul Eyüpsultan'da fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Fidan Dikim Seferberliği Programı'nda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bugün Eyüpsultan'la beraber Beykoz, Şile, Sarıyer, Silivri ve Çatalca olmak üzere 6 ilçede eş zamanlı 70 bin fidan Milli Ağaçlandırma Günü'nde toprakla buluşacak, can suyu dökülecek, geleceğe nefes olacak." dedi.

İstanbul'daki ormanlık alanların insanlara emanet ve geleceğe nefes olduğunu ifade eden Yerlikaya, bugün dikilecek fidanlarla beraber yıl başından bu yana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 1 milyon 450 bin fidan dikildiğini, Nisan 2023'e kadar 4,5 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını, İstanbul'a son 20 yılda ise 58 milyon fidan dikildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, öğrencilerle birlikte alanda fidan dikimi yaptı.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ve İyiliğe Uçanlar Derneği tarafından da "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte 2 bin 50 fidan dikildi.

Konuşmaların ardından havalimanı arazisi ve iklim şartlarına uygun ağaç türlerine ait 2 bin 50 fidan toprakla buluşturuldu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.