Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında herkese ücretsiz fidan verilecek

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında herkese ücretsiz fidan verilecek

Ülke genelinde fidan dikimi etkinlikleri düzenlenecek

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bu yıl "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinlikleri kapsamında fidan dikimi faaliyetlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri imkan verdiği ölçüde gerçekleştirileceğini belirterek, her vatandaşın kendisi ve ailesinin her ferdi için Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı fidanlıklardan birer fidanı bedelsiz alabileceğini bildirdi.

Karacabey, AA muhabirine, geçen yıl "Geleceğe Nefes" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma kampanyası kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara ve bu yılki faaliyetlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığının, iklim değişikliğine ilişkin kritik karar ve iyileştirme mekanizmalarının gündemde olduğu bu süreçte, orman varlığının artırılmasının gelecek nesiller için taşıdığı hayatiyetin farkında olduğunu ifade eden Karacabey, Türkiye'nin ağaçlandırma çalışmalarıyla dünyaya örnek ülkeler arasında başı çektiğini ve orman varlığını her geçen gün artırdığını söyledi.

Karacabey, Türkiye'de yüzde 29 olan orman varlığının, 2023'te ülke yüzölçümünün yüzde 30'una çıkarılmasının hedeflendiğine işaret etti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum