Mezuniyette ikinciliği mahkemeye taşıdı

Mezuniyette ikinciliği mahkemeye taşıdı

Okul birincisi olması gerekirken mezuniyet töreninde ikincilik plaketi verildiğini iddia eden lise öğrencisi, ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, okul birincisi olması gerekirken haksızlığa uğradığını iddia eden lise öğrencisi, mezuniyet töreninde verilen ikincilik plaketi ile cübbesini yere bırakarak duruma tepki gösterdi.

Kadri Yılmaz Anadolu Lisesinin spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.

Bu sırada söz alan okul ikincisi Hümeyra Gül Korkmaz, "4 yıl boyunca okul birincisi olan beni, mezuniyete bir gün kala okul ikincisi yapan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bana verdiğiniz bu plaketi size geri hediye ediyorum" diyerek, idareci ve öğretmenlerine tepki gösterdi.

Plaketi ve cübbesini yere bırakan Korkmaz, bazı velilerin alkışlarıyla salonu terk etti. Öğrencinin protestosu, amatör kamerayla görüntülendi.

- "Adliyeye suç duyurusu"

Daha sonra annesi Emine Korkmaz ile adliyeye giden öğrenci, "sözlü notunda oynama yapılarak ortalamasının düşürüldüğü" iddiasıyla ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Öğrenci Korkmaz, adliye çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının mezuniyet töreni öncesi okul idaresiyle yaptığı görüşmede, "Kızınız okul biricisi oldu, konuşmasını hazırlasın" dendiğini iddia etti.

Bunun üzerine il dışından akrabalarını da mezuniyet törenine davet ettiğini anlatan Korkmaz, "Daha sonra bana sözlü notumun geri çekildiği, okul ikincisi olduğum söylendi. Çok üzüldüm. Tepkimi de mezuniyet töreninde gösterdim. Salonda herkes beni alkışladı, çünkü haklı olduğumu biliyorlardı. İşin peşini bırakmayacağım, hakkım yeniyor. Annemle, okul yönetimi ve diğer ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Anne Emine Korkmaz da kızının birinciliğinin elinden alındığını öne sürerek, "Okuldaki törene katılmasını açıkçası istemedim. Böyle bir şey yapacağını da sanmıyordum. Onunla gurur duyuyorum. Hukuki olarak hakkımızı arayacağız" dedi.

Ereğli Kaymakamlığınca konuyla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.