Mevlid Kandili oruç tutulur mu? Mevlid Kandili oruçlu olmanın hükmü nedir?

Mevlid Kandili oruç tutulur mu? Mevlid Kandili oruçlu olmanın hükmü nedir?

19 Kasım 2018 itibari ile milyonlarca Müslüman Peygamber Efendimiz'in doğumunu ifade eden Mevlid Kandili'ni idrak edecek. Bu kandili oruçlu geçirmek isteyenler ise Mevlid Kandili orucu tutulur mu? sorusuna yanıt arıyorlar.

İslam Alemi için en mübarek günlerden biri olan ve 2018 yılının son kandili olan Mevlid Kandili Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi idrak edilecek. Miladi olarak bu tarih 19 Kasım 2018 Pazartesi olacak. Milyonlarca Müslüman yarın kandilin nurundan istifade etmeye çalışacak. Günü oruçlu geçirmek isteyenler ise 'Mevlid Kandili orucu' için arama yapıyorlar. Mevlid Kandili oruç tutulur mu? Mevlid Kandili oruç tutmanın hükmü nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

mevlid-02.jpg

MEVLİD KANDİLİ ORUÇ TUTULUR MU?

İslam Dini kaynaklarına bakıldığında Mevlid Kandili'nde oruç tutmakta herhangi bir sakınca görülmemektedir. Bu nedenle 2018 Miraç Kandili orucu için bu gece imsak vaktinde kalkıp sahur yaparak oruca niyetlenebilirsiniz.

Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi idrak edilecek Mevlid Kandili için oruç tutulabilir. Bugün oruç tutmak isteyenler sahura kalkarak; Niyet ettim Allah rızası için Mevlid Kandili orucunu tutmaya' diyebilirler. Oruç konusunda Ramazan'daki prosedür izlenir. İmsak vaktinden önce kalkarak sahur yapıp, imsak vaktinde okunacak ezanla birlikte niyet edebilirsiniz. Ardından gün boyu bir şey yenip içilmez, günahlardan uzak durulur. Akşam ezanı ile birlikte orucunuzu açabilirsiniz.

MEVLİD KANDİLİ ORUCUNUN HÜKMÜ NEDİR?

Mevlid Kandili orucu ile ilgili dini kaynakların hiçbirinde ekstra bir durum belirtilmemiştir. Mevlid Kandili gecesi öncesi tutulan orucun sevabı bolcadır. Kandil geceleri oruç tutmak dini kaynaklarda sıkça övülen bir durumdur.

Eğer Mevlid Kandili orucu tutacaksanız sadece kandil öncesi değil, kandilden sonraki gün de oruç tutmanız tavsiye edilir. Fakat bu konuda zorunluluk yoktur. Keza tek gün oruç tutacaksanız bu kandilden sonraki gün olabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum