İnsan Bedeninin Kutsallığı

İster kadın isterse erkek olsun, aklını, düşüncesini veya becerilerini kullanarak eserler ortaya koyamayanlar maalesef bedenlerini teşhir amaçlı olarak sergilemekten geri durmuyorlar. Televizyon, sinema, sosyal medya ekranları ile çeşitli konserler ve etkinliklerde açık saçık kullanılan insan bedeni üzerinden birileri milyarlarca para kazanmaktadır. Bizlere yansıtılan bu parlak ve şaşaalı görüntülerin arkasında birçok acının, dramın ve ızdırabın olduğunu görmemiz gerek. Oysa insan bedeni bir şeylerin aleni olarak sergilendiği ve sergiletildiği bir mağaza vitrini, sinema objesi, sosyal medya aracı değildir.

İnsan bedeni büyük bir mucize eseri olarak Cenab-ı Allah tarafından küçük bir hücreye sığdırılan ruh ve kodların can bulduğu dünyadaki geçici bir kalıbıdır. Bu kalıp içerisinde bulunan insan bedeni ister kadın olsun isterse erkek çok kutsal bir varlık olup, yüce Yaradanının bizlere emanettir.

Bu emanetin süresi doğum ile başlar, ölümle de son bulur. Doğum ile ölüm arasındaki bu zaman boyunca bedenimiz dünyadaki ruhumuzun geçici mekanıdır. Bu sebepledir ki bizlerin sahibi olmadığı bir varlık olan bedenimiz üzerinde istediğimiz gibi tasarrufta bulunmamız, sergiletmemiz, kullanmamız ve değiştirmemiz emanetin sahibi olan Allah’a karşı büyük bir yanlıştır.

Örneğin; bir elektronik cihaz aldığımızda bu cihazın yanında bizlerin bilgilenmesi adına yapısını, işleyişini, görevini ve kullanım süresini anlatan kullanım kılavuzu verilmektedir. Tam da bu manada yüce yaradan Cenab-ı Allah kitabımız Kur'an-ı Kerim'de insan bedeninin yapısını, işleyişini, amacını ve kullanımı ile ilgili bizlere bilgiler iletmiş ve bilgileri daha iyi öğrenmemiz için de Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’yı (sav) bizlere elçi olarak göndermiştir. Hem yaşantısı ile hem de sözleri ile bizlere çok iyi bir örnek ve rehber olmuştur.

Kur'an-ı Kerim Örnek ayet;

“Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız.” (Bakara, 2/195)
Kendi kendinizi öldürmeyin." (Nisâ, 4/29 )

Örnek hadis: “Allah her şeyde / her konuda ihsanı / iyi davranmayı emretmiştir. Kim kendine veya başkasına zarar verirse, iyi davranmamış ve Allah’ın ihsanla ilgili emrine aykırı hareket etmiş olur.” (Müntedeyatu mevkii’l-Ezher)

Her şey bu kadar apaçık bir şekilde anlatılmış ve belirtilmişken bu değerli hazinemiz olan bedenimizi hem dünya işlerimiz adına hem de ahiretimiz adına daha verimli, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde kullanmalıyız.

Yaşadığımız dünyada gün geçtikçe insan bedeni üzerinden bazı bilimsel ve biçimsel deneyler yapılmaktadır. Bu yapılan deney ve modelleme çalışmalarını masum göstermek adına televizyon, sinema ve sosyal medya aracılığıyla moda, trend ve özgür yaşam gibi isimlerle gençler üzerinden toplumlara dayatılmaya çalışılıyor.

Akılla, bilimle, sosyal-kültürel yaşantımızla ve dini değerlerimizle uyuşmayan bu tarz düşüncelere, akımlara ve çalışmalara göre hareket edip bedenimizin kutsal, özgün ve mahrem yapısına zarar vermeyelim ve değiştirilmesine müsaade etmeyelim.

Vesselam

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum