Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Öğle saatlerinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

 

Yaz sıcaklarını unutturan yağışlı hava, her geçen gün etkisini artırıyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Muğla, Kırşehir, Aksaray, Sivas, Trabzon, Rize, Artvin ve Elazığ çevreleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı Karadeniz'in batısı, Kocaeli, Sakarya ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Uzmanlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

ÇARŞAMBAYA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusunun, bugün öğlen saatlerinden itibaren serin ve sağanağın etkisi altına gireceğini belirterek, "İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da kendisini gösterecek sağanak ve serin havanın, çarşambaya kadar etkili olmasını bekliyoruz" dedi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde Avrupa Yakası'nda başlamasını bekledikleri sağanağın, kısa sürede kent genelinde etkili olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Ergün Güler, "Sıcaklık da yağış boyunca mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredecek. İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da kendisini gösterecek sağanak ve serin havanın, çarşambaya kadar etkili olmasını bekliyoruz" dedi.

Güler, sıcaklığın bugün en yüksek 27 derece olacağını tahmin ettiklerini aktararak, "Yarın hava parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Sıcaklık en yüksek 23, en düşük 17 derece olacak. Pazar günü öğlen saatlerine kadar yerel olmak üzere aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Sıcaklık en yüksek 25, en düşük 17 derece. Pazartesi ve salı yine aralıklı gök gürültülü sağanak devam edecek. Sıcaklık, pazartesi 24-18, salı ise 23-17 derece olacak" diye konuştu.

ÇARŞAMBADAN İTİBAREN SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNE DÖNECEK

Çarşambadan itibaren yağışlı havanın etkisini kaybetmesini beklediklerini bildiren Güler, "Sıcaklık mevsim normallerine çıkacak. Ayrıca bugün, yarın ve pazar günleri yağışla birlikte rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (poyraz) orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

Güler, İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da da çarşambaya kadar aynı havanın etkili olmasını beklediklerini anlatarak, "Bu illerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek ve çarşambaya kadar etkili olacak. İlgililerin ve vatandaşlarımızın yağışlı hava boyunca ani sel, lokal su baskını ve yıldırım gibi durumlara karşı dikkatli olması gerekmektedir"

Bugün bazı illerde hava sıcaklıkları şöyle olacak:

Ankara:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
İzmir: Parçalı, iç kesimleri öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu 27
Adana: Parçalı ve az bulutlu 29
Antalya:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 22
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
Erzurum: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Diyarbakır:Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

SonDakika.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.