Mesut Özil: Müslümanların hayatı da önemlidir!

Mesut Özil: Müslümanların hayatı da önemlidir!

Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, Müslümanlara karşı gösterilen yaklaşıma tepki gösterdi 

Almanya milli takımının ve İngiliz futbol takımı Arsenal'in Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil, Müslümanlara karşı gösterilen yaklaşıma da tepki gösterdi. 

İşte Mesut Özil'in sözleri...

"HEPİMİZ AYNIYIZ"

Her insan eşittir. Dini ya da rengi fark etmez. Müslüman, Hristiyan, Yahudi, siyah, beyaz ya da herhangi başka bir şey. Hepimiz aynıyız. Uygur Türkleri hakkındaki sözlerim Çinli insanlara karşı değildi, o Müslümanlara bunları yapanlar veya buna göz yumanlar kimse, onlaraydı.

"MÜSLÜMANLARIN HAYATI DA ÖNEMLİDİR"

Arsenal'e saha içinde ve dışında çok şey verdim, bana karşı gösterilen reaksiyon hayal kırıklığı yaşattı. Politikaya dahil olmayacaklarını söylediler ancak bu politika değil. Ayrıca başka konularda devreye girdiler.

George Floyd'un öldürüldüğünü gördük ve dünya 'Siyahların hayatı önemlidir' dedi. Bu doğru ve güzel bir hareket. İnsanların adaletsizliğe karşı mücadele vermesi harika. Birçok siyah oyuncu var ve bazıları da Arsenal taraftarı. Kulübün onların arkasında olması müthiş bir şey. Ancak keşke insanlar, Müslümanlar için de aynısını yapsalar. Arsenal'in birçok Müslüman oyuncusu ve taraftarı da var. Müslümanların da hayatı önemlidir.

sporx

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.