'Mescid-i Aksa asla garip değildir'

'Mescid-i Aksa asla garip değildir'

Mescid-i Aksa’da cemaate seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Buraya gelmemizin bir sebebi de, ‘Siz yalnız değilsiniz. Mescid-i Aksa asla garip değildir' demektir" dedi.

Mescid-i Aksa’da Filistinli ve Türk cemaate seslenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Buraya gelmemizin  bir sebebi de, ‘Siz yalnız değilsiniz. Mescid-i Aksa asla garip değildir. Mescid-i Aksa’nın sahipleri vardır’ demektir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kudüs'ü ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Görmez'in Mescid-i Aksa'da kıldırdığı akşam namazının ardından düzenlenen Miraç programında, hafız Mehmet Bilir Kur’an-ı Kerim okudu.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, Aksa’daki cemaate seslenen Görmez, “Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın miraca Kudüs’ten yükselmesinin İslam ümmetine büyük bir mesaj verdiğini” belirterek,  “Nasıl ki efendimiz Muhammed Mustafa’nın miracı Kudüs’ten gerçekleşmiştir, İslam ümmetinin de miracı bir gün gelecek Kudüs’ten gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.

"Siz beni özgürlüğüme kavuşturmadıkça miraçlara çıkamazsınız" 

“Kalbinin semasına doğru miraca çıkamayan, Rabbine doğru miraca çıkamaz” diyen Görmez, şunları kaydetti:

 “Aziz kardeşlerim, bugün bütün İslam dünyası, tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşıyor. Aşağılarda sürünüyoruz. Mescid-i Aksa bugün bütün taşlarıyla hepimize ve bütün ümmete yüksek sesle şöyle sesleniyor; ‘Siz beni özgürlüğüme kavuşturmadıkça miraçlara çıkamazsınız.’ Kalbinin semalarına miraca çıkamayan insanlar, kendi mukaddesatını işgal altından kurtaramaz. Kalbini, zihnini ve aklını kötülüklerin işgalinden kurtaramayan bir ümmet, kendi mukaddesatını da işgal altından kurtaramaz.”

Sözleri sık sık tekbirlerle kesilen Görmez, “Türkiye’den kardeşlerinizle, Miraç Kandili’ni idrak etmek için aranıza gelmemizin bir sebebi de, hepinize yüksek sesle, ‘Siz yalnız değilsiniz. Mescid-i Aksa asla garip değildir. Mescid-i Aksa’nın sahipleri vardır’ demektir” şeklinde konuştu.

"Cenab-ı Hakkın bu miracı ümmetin miracına vesile kılması için dua edelim" 

Görmez, "Dünyanın muhtelif yerlerinden Mescid-i Aksa'yı, Peygamberlerin yurdunu, efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s) bütün Peygamberlere imamlık yaptığı Mescid-i Aksa'da bizi buluşturan Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun" diyerek, "İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyorum. Miraç Kandili'nin zor bir süreçten geçen İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Görmez, miraç gecesinde üç şeyin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Efendimizin miraçtan getirdiği büyük hediyeler, yüce Rabbimizle yaptığı konuşması ve miraçtan alacağımız büyük dersleri" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum