Mersin’de 84 hafız icazet aldı

Mersin’de 84 hafız icazet aldı

Maşallah

Mersin’de “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam'ın insanoğluna verilen en büyük nimet olduğunu ifade ederek, “Kur'an-ı Kerim, bizi kötülüklerden uzaklaştıran, koruyan bir kitaptır” dedi.

Erbaş, Mersin’de eğitimlerini tamamlayan 84 hafız için düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde Mersin İl Müftülüğünce düzenlenen merasimde konuşan Erbaş, hafızlığını tamamlayan öğrencileri, onların hocalarını ve velilerini tebrik etti.

Erbaş, İslam'ın insanoğluna verilen en büyük nimet olduğunu ifade ederek, “Rabb'imiz bizi bu nimetle müşerref kılmış. Kur'an-ı Kerim, bizi kötülüklerden uzaklaştıran, şeytana karşı zırh gibi bizi kuşatan, koruyan bir kitaptır" dedi.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'e gönül veren, öğrenen, öğreten, ezberleyen, anlayan ve yaşayan insanların sayısı arttıkça beşerin dertlerine dermanın da artacağını kaydetti.

Kur’an-ı Kerim’deki emirleri yerine getiren insanların her zaman iyiliklerle meşgul olduğunu dile getiren Erbaş, “Dünyaya gönderilişimizin amacımız bu değil mi, iyilikleri yaşamak, yaygınlaştırmak, yaymak değil mi, insanları hayra çağırmak değil mi? Hep birlikte iyi insan olmaya çalışalım, bulunduğumuz mahallede, şehirde hiçbir kötülük kalmasın. Herkes birbirini sevsin, birbirinin düşüncesine saygı göstersin. Herkes birbirini iyiliğe teşvik etsin” diye konuştu.

“Kur'an-ı öğrendikleri gibi anlamaları ve yaşamalarını bekliyoruz”

İslam'ın barış, huzur, kurtuluş anlamına geldiğine dikkat çeken Erbaş, "Dünyanın dengesi bozulmasın diye Kur'an-ı Kerim, Rabb'imiz tarafından bütün insanlara gönderilmiştir. Bugün dengesi bozulmuş olan dünyanın yeniden dengeye gelmesi de bizim elimizdedir. İslam'a, Kur'an'a gönül verenlerin elindedir. Hafızlarımızdan hayatlarını Kur'an'a göre tanzim etmelerini, Kur'an-ı Kerim’i öğrendikleri gibi anlamaları ve yaşamalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, hafızlık yarışmasında bölge birincisi olan hafız Muhammed Ali Aydın'a hafızlık belgesini verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.