Hamide HATİPOĞLU

Hamide HATİPOĞLU

Merak Aile Okulundan izlenimlerim

Büyük bir kalabalığın katılımıyla Merak Aile Okulu açıldı. Konuşmacılar Aile okulunda sürdürecekleri faaliyetler hakkında gelen misafirlere bilgi verdiler.
Ben neden “Merak” ismi kullanılmış diye merak ediyordum. Buradaki konuşmalar sırasında bu merakım da giderildi.
Neden mi Merak Aile Okulu ismi kullanılmış? Sizler de merak ettiniz mi?
Bir kısmınızdan “evet bende neden Merak ismi konulmuş diye meraklanmıştım” dediğinizi duyar gibiyim.

Kuruluşun ismi neden Merak Aile Okulu biliyor musunuz?
Biz aklını kullanabilen canlılar her şeyi merak ettiğimiz için, alanında uzman kişiler tarafından merak ettiğimiz konuların giderilmesi, bilgilendirilmesi ve aydınlatılması için Merak ismi kullanılmış.

Merak Aile Okulunda yapılacak sosyal etkinlikler ve eğitim çalışmaları da süper olacak.
Öncelikli olarak eğitimi hemen verilmeye başlanacak olan Moral Eğitim, 3 ayrı yaş kategorisine ayrılmış.
Okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.
Kur’an-ı Kerim okuma, Risale-i Nur okuma, ilmihal-görgü, drama, uygulamalı ilmihal, beslenme ve etkinliklerden oluşturulan bir programla çocuklarımızın maddi-manevi tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını öğrendim.

Moral Eğitimi sonunda çocuklarımız, çoklu zekâ kuramına (ilgi alanı ve yeteneklerine) göre kendilerine keşfetme, mutlu aile bireyleri oluşturma, temel kavramları ve ibadet kavramlarını öğrenme,  Risale-i Nuru anlama becerilerini geliştirecekler. Böylece çocuklarımızın sosyal, dini, ahlaki gelişimleri desteklenmiş olacak.
Okulların tatil olmasına az bir zaman kala yaz okulları arayışına giren anne-babalar için iyi bir fırsat olduğunu zannediyorum.

İkinci etapta başlanacak olan yine çoklu zekâ kuramına göre verilecek olan Deha Eğitiminde çocuklarımız hayatta karşılaşacakları problemlerini yine hayatın içinde canlandırdıkları tiyatro ve dramlarla çözmeyi öğrenecekler. Böylece çocuklarımız kendilerini keşfedecekler.
Örneğin, çocuk anne rolüne girerek annesi ile arasındaki problemlerini görecek. Çözüm yolu üretecektir. Buna benzer bir uygulama psikiyatri kliniklerinin laboratuarlarında da uygulanmaktadır. Drama ve tiyatrolarla hastaya geçmiş olaylar tekrar yaşatılıyor, problemlere iniliyor, gruptaki diğer hastalar, görevli psikolog ve psikiyatrilerle çözüm yolları konuşuluyor.

Deha eğitiminde; sağlıklı bireylerin günlük problemlerini ve kendilerini fark etmeleri ve alanında yetişmiş uzman eğitimciler ile çözüme gidilmesi esasına dayanır. Böylece sağlıklı ve mutlu bireylerin yetiştirilmesi ve günümüz insanlarının yarısının farklı boyut ve derecelerde yakalandıkları psikolojik rahatsızlardan korunması hedeflenir.
Çocuklarımızın deha eğitiminden geçirilmesi, aile ve sosyal hayatta karşılaşabileceği problemlerin altında ezilmeden pratik yollarla çözebilme becerisi kazandırılmalıdır.

Merak Aile Okulunda, Aile İçi İletişim ve Etkileşim, Katılımcı Aile Modeli, Ailede Çatışma ve Çatışma Çözüm Yöntemleri vb. konularda seminerler verilerek, toplumumuzda mutlu, huzurlu ve başarılı aile modellerinin oluşturulmasında katkıda bulunacaklarını ümit ve dua ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum