Memur zammı 2019 ne kadar olacak? Memurlar ne kadar maaş alacak?

Memur zammı 2019 ne kadar olacak? Memurlar ne kadar maaş alacak?

Ocak ayı memur zammı yaklaşan ocak ayı ile birlikte merak konusu oldu. Milyonlarca memurun gözü 2019 memur zammı için yetkililerde. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile 2019 memur maaşı en büyük merak konusu oldu.

Maaşlarına son olarak geçtiğimiz temmuz ayında zam alan memurların artık gözü kulağı 2019 memur zammı ne kadar olacak? sorusunda. Memur zammı 2019 öncesi enflasyonun belirlenmesi gerekiyor. Memurlar garanti olarak toplu sözleşmeden kaynaklı zamlarının üstüne enflasyon farkı da alacaklar. Peki ocak ayı memur zammı ne kadar olacak? Memurlar ne kadar maaş alacak?

Geçtiğimiz temmuz ayında memurlar yüzde 8.5 oranında zam almışlardı. Son dönem beklentilerin üstünde çıkan enflasyon rakamları beklentileri yeniden yükseltti. Artık milyonlarca memurun gözü kulağı ocak ayında yapılacak artışlara çevrildi. 

para.jpg

2019 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memurlar yılda iki kez zam alıyorlar. Ocak ve temmuz ayında alınacak zamlar toplu sözleşme ve enflasyon farkı olarak iki ayrı hesaplamadan oluşuyor. Memurlar toplu sözleşme gereği 6 ayda bir yüzde 4 oranında garanti zam alıyorlar. Bunun üzerine o dönem gerçekleşen enflasyon oranında zam alıyorlar.

Ekim ayında tüketici fiyatları artışı yüzde 2.67 olarak gerçekleşti. Temmuz Ekim dönemindeki TÜFE artışı ise 12 puanı aştı. Geçtiğimiz temmuz ayında enflasyon farkı olarak yüzde 3.5 zam alan memurların eğer enflasyon rakamları bu şekilde devam ederse yüzde 8 zam alması olası görünüyor.

Eğer Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nda bulunan tahmin gerçekleşirse enflasyon yüzde 10.65 olarak gerçekleşecek. Bu da yüzde 7.5 oranında bir enflasyon farkı üstüne toplu sözleşme zammı ile memur maaşlarında yüzde 11.15 artacağı anlamına geliyor.

2019 MEMUR MAAŞLARI

Eğer öngörülen zamlar bu şekilde gerçekleşirse 2019 Ocak'tan itibaren en düşük aktif memur maaşı 3.133 liradan 3.482 liraya çıkacak. En yüksek memur maaşı artışı 1.354 liraya kadar çıkacak.

Bu durumda 1/4 derecesinde bir öğretmen 4.908 TL, 1/4 derecesinde bir avukat 6.335 TL, 1/4 derecesinde bir polis memuru 5.803 TL maaş alacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.